Religió

Páginas: 2 (423 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2013
1a Activitat
1.Perquè el CEL és per a la majoria de les religions el lloc d’on procedeix la divinitat i allà on habita?
El Cel és per a la majoria de les religions el llocd’on procedeix la divinitat i allà on habita perquè és massa poderós, massa fort i massa alt per simbolitzar res d’humà.
A més a més, és un símbol de poder perquè està per sobre nostre i, per tant,domina des de dalt la terra. És un símbol de grandiositat perquè el veiem il•limitat, sense final. Apareix davant de la humanitat alt, poderós, fort, infinit, transcendent, incomprensible i, per tant,també és un símbol de misteri.
2. Perquè la TERRA es converteix en signe d’esperança del retorn dels humans a la vida, en consol de la mort i en símbol de resurrecció?
LaTerra es converteix en signe d’esperança del retorn dels humans a la vida, en consol de la mort i en símbol de resurrecció perquè és com una mare que dóna vida a tot, té cura de tots els éssersalimentant-los, i recull els seus fills morts i els dóna una nova vida.
La terra ha estat simbolitzada com una matriu, com la “mare-terra”, font de tot ésser i tota vida. És fèrtil i la fecunda passivament elcel amb els raigs de sol i amb la pluja; és símbol de fecunditat.
Al mateix temps que dóna la vida, dóna la mort. Tot el que surt de la terra ha de morir i retornar al seu si. Al seu si pot recobrarvida el que acull la terra, com ho fan les llavors, que moren per donar noves plantes. Així, la terra es converteix en signe d'esperança del retorn dels humans a la vida, en consol de la mort i ensímbol de resurrecció.
3. Perquè l'ARBRE es converteix en símbol de perfecció?
L’arbre es converteix en símbol de perfecció perquè reuneix els quatre elements fonamentals de la vida: l’aigua que circulaamb la seva saba, la terra que s’integra al seu cos per les seves arrels, l’aire que alimenta les seves fulles i el foc que es produeix pel fregament de les seves branques.
L’arbre és el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • religiosidad
  • Religio
  • Religioso
  • Religiosa
  • religio
  • religio
  • religioso
  • Religioso

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS