“Renaixement” nuclear o “agonia” nuclear?

Páginas: 2 (496 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2012
“Renaixement” nuclear o “Agonia” nuclear?
1. Per què construïm reactors nuclears?
- El desenvolupament de la indústria nuclear mai s’ha basat en motius econòmics ni han estat homes de negocis elsque ho han decidit. L’energia nuclear es va desenvolupar per motius militars; després, l’extensió a l’ús civil es va deure a decisions polítiques i ideològiques

2. Per què no deixem de construirreactors nuclears?
- Després del gran salt en la construcció de centrals nuclears, generada per un sòlid compromís polític a finals dels anys 60 i a principis dels 70, als anys 80 la construcció denoves centrals nuclears es va frenar a tot el món. Cal fer notar que aquesta parada no es va deure a accidents nuclears ocorreguts, sinó simplement al fet que l’energia nuclear no era econòmicamentcompetitiva.

3. Quina és la visió oficial del futur de l’energia nuclear?
- Un comitè d’experts en energia nuclear va elaborar un famós document que ofereix una avaluació del futur de l’energia nuclear.En el document s’indica clarament que l’opció nuclear podria resoldre alguns problemes mediambientals, però que ara per ara, si no es produeixen canvis importants en la situació actual, l'energianuclear desapareixerà a finals de segle.
- El destret de l’energia nuclear està associat a quatre problemes crítics per als quals, de moment, encara no es coneix cap solució.
- Les conclusions del’informe 2003 són bastant negatives en relació amb el desenvolupament futur de l’energia nuclear

4. Quina és la situació actual als EUA?

- El Consell Directiu de l' Institut d'Energia Nuclear, es vamostrar molt escèptic sobre la possibilitat d’un renaixement nuclear.
- En els propers anys, la construcció de centrals elèctriques als EUA ni tan sols serà capaç de substituir les centrals nuclearsque hi estan en funcionament.



- Per tant, en els propers 50 anys el paper de l’energia nuclear als EUA es veurà reduït.



5. Quina és la situació actual a la Unió Europea?

- A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nuclear
  • Nuclear
  • Nuclear
  • nuclear
  • nuclear
  • Nuclear
  • NUCLEAR
  • Nuclear

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS