Reseña "antígona"

Páginas: 4 (757 palabras) Publicado: 9 de junio de 2011
Antígona (Sofocles)

5.Quina és l'opinió d'Ismene sobre el paper de la dona a la societat?
Ismene opinia que com que han nascut dones, de manera que no els és possiblelluitar contre els homes, perla qual cosa es veuen obligades pels més forts a obeir-lo's fins i tot en les coses més penoses. Ella, per part seva obeïrà les ordres de Creont, ja que creu que s'hi veu obligada. Pensa que dur aterme accions que la superin no té cap sentit.

8.Quin estament de la societat representa el cor d'aquesta tragèdia?
En aquesta tragèdia el cor representa els ancians de Tebes.

12.Resumiu lescreences i valors de Creont reflectides a la seva intervenció.
Creont creia en els Deus i en l'endeví.Ell creu que aquell que governa tota la ciutat i no pren les millors decisions, sinó que, per por,manté la boca tancada, és el pijor ara i abans. I aquell que valora més un amic que la seva pròpia pària el considera menys que res. I, per part seva, mai obtindran una honra major els malvats que elsjusts. Però qualsevol que es mostri favorable a la seva ciutat, ja sigui mort o viu, serà honrat per ell de la mateixa manera.

18.Com reacciona Antígona davant l'intent d'Ismene de compartir laresponsabilitat del delicte?
Diu que Ismene no ha fet res i que la justícia no permetra que la matin perquè ella no volgué ajudar-la ni Antígona li demanà. També li diu que no s'atribueixi allò que noha fet.I, sense voler-ho la fa senitr culpable i encara que Ismene vol morir amb ella, Antígona no li permet, ja que no veu malament que escapi del destí que està preparat per a ella.

22.Hemón diual seu pare que els joves també poden ensenyar als majors qualque cosa, n'esteu d'acord?Quines, per exemple?
Jo sí, estic d'acord amb el que diu Hemón per diferents raóns, ja que com ell diu éspreferible que l'home neixi ple de saviesa, però si no, donat que generalment això no succeeix així, és formós també aprendre del que parlen bé. Per mi aquesta frase té un gran significat. Amb altres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antigona (reseña)
  • reseña antigona
  • Reseña De Antigona
  • Reseña antigona
  • Reseña antigona y edipo rey
  • Reseña sobre Antigona de Sofocles
  • "Antigona Y La Olla" Reseña Obra De Teatro
  • reseña de edipo rey y antigona

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS