reseña

Páginas: 3 (718 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2014
Resenya: català normalitzat en un món multilingüe.

Títol: Català normalitzat en un món multilingüe
Autor: Bernat Joan i Marí.
Editorial: Moll.
Any de publicació: 2009.
Pàgines: 109.Paraules claus: Català, normalització,políglotes, multilingüisme,Bernat Joan i Marí, política lingüistica, minorització,sociolingüisme, món globalitzat.






Sinopsi: El prestigiós lingüistaBernat Joan i Marí inclou tres textos que permeten tenir una visió general de la situació de la llengua catalana en el món actual. El primer intenta expressar la importància de mantenir lesllengues per a poder a la vegada mantenir la diversitat lingüística i les cultures. A la segona part fa una breu explicació sobre que és el català i la postura en cuanta a importancia de altres llegues. Latercera pretèn ajudar al català amb diferents canals i formes de difusió.












Crítica:
A català normalitzat en un món multilingüe, Joan i marí intenta oferir,amb tres diferentstextos,la situació del català ara i pot ser més endavant. Amb un context actual en que la societat s’ha tornat masa liberal i deixen de banda els problemes reals de les llengües, ja que la pèrduad’una llengua a hores d’ara és veu com un procés totalment normal. Per això mateix l’autor intenta explicar aquesta situació donant a conèixer que com esmenta al llibre “si es perd una llengua, donç, esperd un patrimoni de tota la humanitat”

Un món tan i a la vegada tan poc multilingüe, que acaba per no ser-ho, aquesta idea esmenta que la gent sempre du la paraula mutilingüisme a la boca i com diual llibre “està de moda” però realment, és o no el nostre sistèma multilingüe? realment la resposta és sí i no. Ja que parlen de l’ensenyament en anglès com a llengua universal, castellà.. però i elcatalà? sent una llengua al nostre país hauria de ser la segona llengua normalitzada a Espanya o inclós igual.

La importancia i la indiferència de la gent cap als problemes lingüístics, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reseña
  • La Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS