Resenya Hisòria 2

Páginas: 3 (619 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2015
Pràctica 1: Ressenya d’un article de Robert C. Allen

Robert C., professor d’estadística i historia, en el seu article ens parla dels diferents de punts de vista sobre la Revolució AgrícolaAnglesa.
En el seu estudi, Allen utilitza tres tipus d’anàlisis. Primer el macro, en el que ens mostra el creixement de la producció agrícola a partir dels canvis en la població, renda, preus, etc., endefinitiva a les variacions en la demanda. Les conclusions que en treu és que el consum per càpita no és constant, sinó que és una variable que depèn dels salaris i el preu dels productes. El segonanàlisis consisteix en la comparació transversal sincrònica entre els rendiments de la terra, la renta i l’ús del sòl. Divideix les terres en terres de cultiu pesades, terres de cultiu lleugeres i pastures.A partir d’aquests indicadors, veiem que els encerclaments tenen una mica d’avantatge en sòls pesats, és a dir, que la clau de l’augment de la productivitat està en el drenatge de la terra. Tot iaixò, quan van implantar sistemes de rotació en aquestes terres, de sòls lleugers no es va incrementar la productivitat, cosa que en els camps oberts sí. El tercer anàlisi forma part dels inventarispost-mortem, que confirmen l’increment de la producció agrícola indicat per els càlculs macroeconòmics. Allen conclou en que els canvis en el tamany de les explotacions no expliquen el creixement de laproducció global.
Les investigacions macro ens mostren que hi va haver un creixement sostingut de la producció agrícola entre 1520 fins a 1740, però des de 1750 fins al 1800 aquest creixement es modera.Per això Allan diu que hi va haver dues revolucions agràries. En aquest segon període van tenir importància els encerlaments i les concentracions de terres impulsades pels terratinents però aquestesterres no van incrementar els rendiments. Si ens fixem en la productivitat del treball, basada en la divisió entre població rural agrícola i no agrícola, això també passa. Els resultats indiquen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • HISORIA 2
  • Tema 2 Hisoria Duque De Rivas
  • resenya
  • Resenya
  • resenya
  • hisoria
  • hisoria
  • Hisoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS