reseña

Páginas: 2 (346 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2013
1. Introducció
Multilingualism pretén donar una visió de conjunt del multilingüisme en relació amb els individus i els grups socials que parlen i interactuen dins del marc de la societat.
2.Resum

Així, els diferents capítols de l'obra tracten --massa superficialment, de vegades, atesa la voluntat de procedir a una aproximació global del fenomen-- dels principals temes relacionats ambl'ús de les llengües: les diferents famílies lingüístiques; el bilingüisme; el conflicte lingüístic; la relació entre llengua i identitat; la planificació del corpus i de l'estatus, i els correlats entrellengua, cultura i ensenyament.

3. Comentari crític
3.1 Orientació explicativa
3.2 Orientació crítica
3.2.1 Crítica convergent
3.2.2 Crítica discrepant i metacrítica o crítica alsprocediment
Edwards no pretén fer cap aportació original al tema, sinó que exposa amb claredat i concisió els punts de vista de diferents especialistes en les matèries tractades en cada capítol. Un bonexemple n'és la secció dedicada a "Llengua i identitat" (pàg. 125 i ss.). Des d'una aproximació volgudament neutra, l'autor repassa les aportacions més clàssiques en els estudis sobre nacionalisme(Kedourie, Gellner, Anthony D. Smith, Connor) i sociolingüística (Haugen, Ferguson, Lewis), la qual cosa permet al lector no especialitzat copsar amb poques pàgines i còmodament els principis bàsics d'ambduesdisciplines.
3.2.3

3.3 Conclusions i conseqüències
Així, doncs, l'excés de simplificació obvia aspectes importants que poden arribar a provocar efectes perversos en la comprensió de lesrelacions entre llengua i nacionalisme. L'autor, sense tenir en compte les noves aproximacions a l'estudi dels nacionalismes, insisteix a enfrontar clarament, i sense solució de continuïtat, les teoriesmodernistes  ortodoxes, que conceben la nació com una categoria moderna en construcció permanent, i les teories essencialistes, que consideren la nació i la seva identitat com a immutables. En darrer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reseña
  • La Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña
  • Reseña

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS