Resolucion Examen Electronica Digital

Páginas: 2 (443 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2012
SEGONA CONVOCATÒRIA CURS 2006-2007 Solucions dels problemes 1.- El sistema de la barrera d’un pàrking disposa de dos sistemes diferenciats, expenedor de tiquets d’entrada i sistema d’obertura itancament de la barrera, mostrats a les següents figures:

El funcionament és el següent: A) Màquina expenedora de tiquets: Quan el sensor SIE1 detecta un cotxe i el conductor prem PT, el motor MTexpenedor de targetes s’activa fins que la targeta es detectada pel sensor ST. Es a dir fins que la targeta pot ser enretirada pel conductor. Aleshores la màquina espera que el conductor retiri la targeta iel cotxe entri dins el pàrking per poder iniciar de nou el procés. B) Màquina que controla la barrera: Quan es detectat d’un cotxe per SIE1 i el corresponent conductor ha enretirat la corresponenttargeta d’entrada, s’obra la barrera fins que SBO detecta. Aleshores el cotxe pot entrar, quan SIE2 detecta, la barrera baixa fins que el sensor SBT detecta. Quan el cotxe ha acabat d’entrar el procéss’inicia de nou. Dissenyar el problema amb dues màquines d’estats, expenedora de tiquets i control de la barrera. Es Demana: A) Els Blocs funcionals corresponents a cada una de les dues màquinesproposades (2P). B) Els organigrames lògics corresponents a cada una de les dues màquines (3P). C) Les equacions d’excitació corresponents als motors (barrera i expenedor targetes) (2P). D) Explicar breumentels senyals emprats per tal de sincronitzar ambdós màquines (3P).

1.-A

1.-B

1.-C L’equació del motor de la barrera és: MP=/Q2Q1/Q0 MB= Q2/Q1/Q0

L’equació del motor del expenedor detiquets és: MT= A0 1.-d La sincronització entre ambdós màquines es realitza mitjançant els senyals comuns SIO1, SBT i ST. 2.- Un semàfor es desitja que faci la següent seqüència: vermell (6 segons),taronja (2 segons) i verd (7 segons). Nota: El comptador disposa d’un CLK de segons. Es Demana: A) Els blocs funcionals corresponents al semàfor i comptador (2P). B) El organigrama lògic del semàfor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Examen Electronica Digital
  • Electronica digital
  • Resolución de examen
  • Electronica digital
  • Electrónica Digital
  • Electronica Digital
  • Electrónica Digital
  • electrónica digital

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS