Respiratori

Páginas: 4 (977 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014
TEMA 7: ATENCIÓ D’INFERMERIA A LA PERSONA AMB ALTERACIONS DE L’INTERCANVI GASÓS

INTRODUCCIÓ. ANATOMIA MEDICOQUIRÚRGICA
Cilis respiratoris: projeccions en forma de cabell anomenades cilis, elsquals recobreixen els bronquis principals per remoure microbis i residus des de l’interior dels pulmons.
Els bronquis en els pulmons estan recoberts amb projeccions similars a cabells, anomenatscilis. Escampades per tots els cilis hi ha les cèl·lules caliciformes, les quals secreten moc que ajuda a protegir el revestiment dels bronquis i a atrapar microorganismes.
Tracte respiratori superior:els principals conductes i estructures del tracte respiratori superior són el nas, la cavitat nasal, la boca, la gola (faringe) i la laringe. El sistema respiratori es troba recobert per una membranamucosa que segrega moc, el qual atrapa partícules petites com pol·len o fum. Estructures piloses que es denominen cilis, recobreixen la membrana mucosa i desplacen les partícules atrapades en el mocfora del nas. L’aire que s’inhala s’humidifica, s’escalfa i es neteja mitjançant el teixit que recobreix la cavitat nasal.
Tracte respiratori inferior: els principals conductes i estructures del tracterespiratori inferior són la tràquea i, dins dels pulmons, els bronquis, els bronquíols i els alvèols. En la profunditat del pulmó, cada bronqui es divideix en bronquis secundaris i terciaris, quecontinuen ramificant-se en vies aèries més petites que es denominen bronquíols. Aquests acaben en sacs d’aire que es denominen alvèols, els quals, a la seva vegada, s’uneixen en ramilletes per formar elssacs alveolars. L’intercanvi gasós es produeix en la superfície de cada alvèol mitjançant una xarxa capil·lar que transporta la sang que arriba a través de les venes des d’altres parts del’organisme.
Definició dels òrgans:
Via nasal: consisteix en 2 cavitats amples la funció de la qual és permetre l’entrada de l’aire, el qual s’humidifica, filtra i escalfa a una determinada temperatura a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RESPIRATORIA
  • Respiratorio
  • respiratorio
  • Respiratorio
  • respiratorio
  • Respiratorio
  • Respiratorio
  • respiratorio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS