Ressenya documental The Rendille

Páginas: 5 (1248 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2014
Documental: “THE RENDILLE”, 1977

Ficha tècnica
El documental “The Rendille” de la productora Granada Productions, va ser Dirigit per Chris Curling i l’antropòleg participant va ser Anders Grum.
Es va emitir el 1977, té una durada de 55 minuts i ens exposa alguns elements o activitats d’una tribu d'Africa nomenada Rendille.

Objectiu
El documental té l’objectiu de fer conèixer alsespectadors la cultura del grup escollit. En aquest cas han volgut destacar de la cultura dels Rendille la forma de vida enfocada a la forma de subsistència que tenen, com és dona la presa de decisions, la divisió de treball i els rols de gènere que apareixen, el sistema de regals-préstec i el “ritual de pas” de ser un jove a un adult.
És un documental participatiu on tant l'antropòleg amb les sevespreguntes i veu en off, el director amb les imatges que grava i els rendilles que parlen, exposen les seves vivències, opinions o explicacions.

Descripció
Els rendille són pastors de camells que viuen a pobles i camps de més de 10000 quilòmetres quadrats de desert i matorrals al nord de Kènia . L’únic animal domestic que pot sobreviure i convertir els arbustos o matorrals espinosos en llet icarn es el camell. Tenen també algunes ovelles o cabres, però la seva vida i mode de subsistència gira entorn els seus camells.
La vida cultural i econòmica se centra en els seus animals; es mouen de les seves aldees sis cops a l’any, però una manada de camells es mouen contínuament per tota la zona, ja que terminen amb la vegetació d’una àrea molt rapidament i per tant els joves han de prendre lesmanades i pasturar a qualsevol part que trobin una superfície amb vegetació per alimentar-los i aigua, fins i tot a una distància de 200 milles de l'aldea.
Els rendille no tenen cap sistema de rei ni caps i per tant no hi ha una autoritat centralitzada. La presa de decisions es produeix a les reunions que realitzen els ancians nominades com “nabo” i per tant aquestes reunions serien el centrepolític del poble.
Els ancians són els encarregats de, parlant entre ells exposen les opinions pròpies de cadascú, decidir sobre tots els temes que puguin afectar el poble arribant a un consens i també s’encarreguen de resar. Aquestes decisions són molt important sobretot en el fet de la mobilització i el trasllat del poble i el remat, ja que a causa de les necessitats de terres més productives,amb vegetació i sense un terra ple d’excrements de camells, el poble semipermanent ha de canviar de terreny per poder sobreviure.
Mentre els ancians estan al poble amb els nens i les dones, són els joves els que han de realitzar el treball de pastor, com que és molt dur i han d’aprofitar els anys de joventut i força per complir el “període de pastors” que es generalitza en uns 14 anys.
Aquestperíode és una obligació social, constituït com una part de la vida de qualsevol rendille, és el que precedeix a “l’estat d’adult”.
Un cop has estat el temps necessari mobilitzen les manades de camells, extraient la llet i complint amb la feina de pastor, ja poden casar-se. Aquí veiem que l’edat de les persones a l’hora de casar-se és de mitjana edat, en classificació occidental, però per aquestapoblació el temps no és un terme elemental que estructuri la seva vida.
Un cop els pastors acaben el seu període de pastor i es casen, adquireixen l'edat adulta i els drets polítics corresponents.
Aquest pas d’una etapa de la vida a altre s’indica amb un ritual anomenat Soreo.
El ritual serveix tant per establir que ja es poden casar com per donar per finalitzat el període anual de pasturatge.Únicament poden assistir els homes i reuneix a les diferents generacions, els homes porten dos bastons un per caminar i altre per realitzar un sacrifici, la base del ritual amb l'escenificació amb pedres de les “cases” de forma simbòlica.
Agafen una cabra; la cobreixen de llet i resen metre la sacrifiquen al deu, i demanen segons el que necessitin; per la pluja, la millora de la terra o si l’home...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documental "The Panamá Deception"
  • Análisis Documental The Corporation
  • Documental : THE COVE
  • Reseña documental: the corporation
  • Documental "Gimme the power"
  • Resumen "the corporation" documental
  • Reseña documental 'The Cove'
  • Documental "the corporation"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS