Ressenya Una Festa D'Elefants

Páginas: 5 (1188 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
ZABAY, David (1999) . Una festa d’elefants. Barcelona: Everest (Col·lecció Muntanya Encantada), 36 pàg.

Una festa d’elefants va ser escrita per David Zabay Caballero a l’any 1999. Aquest autor Català, conegut també amb el pseudònim de Davi, és escriptor de contes infantils i acudits de premsa. Motiu pel qual, va guanyar el premi d’Humor Gràfic “Jove i Brillant” en 1996, i el premi Apel·lesMestres per l’àlbum Històries de sols. Quina vergonya!(2001), Un pastís per a la Pepa apetit(2009), l’elefant Joan busca promesa.... són algunes de les seues obres. A més, ha escrit i dibuixat en nombroses revistes i ha publicat llibres i dibuixos en editorials i catàlegs de països estrangers, com Mèxic i França.

David Zabay comparteix escenari en aquest llibre amb l’il·lustradorcatalà, Joaquim Pujol qui és reconegut com infografista, il·lustrador, dissenyador gràfic i fotògraf. Actualment col·labora en la realització de sèries de dibuixos animats.

Una festa d’elefants és una obra destinada als primers lectors, que conta la història d’uns elefants que es disfressen per celebrar una festa a casa de l’elefant Enric. Tots ells recullen diferents motius animals perdisfressar-se: rinoceront, porquet, zebra... Però abans de començar la festa, aquesta acaba de forma sorprenent i divertida.

Encara que el conte no determina l’edat a què s’adreça, podem observar per les seues característiques que està destinat a un públic de 3 a 6 anys. D’entrada ho podem saber per la temàtica que tracta, els animals, preferits sobretot en aquestes edats. A més, als protagonistes escaracteritzen per l’animisme, ja que aquests tenen unes habilitats que en la realitat no tenen com; poder organitzar una festa, cosir, disfressar-se...per tal de cridar l’atenció d’aquest públic. Aquests animals són divertits i alegres ja que a totes les imatges apareixen amb un gran somriure. Hem de destacar que els personatges són molt cridaners perquè quan es presenten ho fan d’una maneradivertida, imitant l’animal del qual s’han disfressat. Encara que estiguen disfressats i adopten la forma d’altre animal, podem distingir-los per les seues característiques físiques; orelles grans, trompa llarga, quatre potes...

Cal dir que les activitats que fan aquests elefants com organitzar una festa i disfressar-se són activitats que alguna vegada fan també els xiquets ja siga a casa o a l’escolai per tant, es poden ver reflectits amb els personatges perquè a ells també els agrada disfressar-se, alguna vegada s’ha disfressat com eixe animal, l’agrada la disfressa que porta el personatge....

Si llegim el llibre podem veure que es tracta d’una història curta amb un relat senzill i lineal que segueix un ordre cronològic (introducció, desenvolupament i desenllaç). Així mateix, les frasescurtes i la senzillesa del vocabulari ajuden a entendre i aclarir la història junt amb les il·lustracions que estan molt enllaçades amb el text. Això, facilita que el relat es puga interpretar sense necessitat de llegir-lo, la qual cosa fa, que els xiquets més menuts que no sàpiguen llegir puguen arribar a desxifrar la narració. De fet, només veien les imatges podem saber quina pertany alprincipi de la història i quina al final ja que l’obra té un principi molt definit i un final tancat. En aquesta història predomina principalment l’acció, doncs, el relat conta tot el temps les accions que fan els protagonistes, com per exemple, quina és la disfressa que s’ha fet cadascú per a portar a la festa.

Pel que fa al format del llibre contemplem que té les cobertes grans i quadrades,plastificades i cal realçar que són blanes, perquè els xiquets puguen manejar-lo sense trencar-lo. De fet, el paper és molt resistent.

A més a més, la imatge predomina àmpliament sobre el text, ja que sempre ix a les dues pàgines representant només una acció. Amb això, podem veure com es dóna més importància a la il·lustració que al text. Els colors s’utilitzen només als dibuixos i aquests són vius...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya
  • Ressenya
  • FESTO
  • Ressenya
  • festos
  • Festo
  • festo
  • Festo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS