Resum Documental: “ En el vientre materno”

Páginas: 6 (1430 palabras) Publicado: 9 de enero de 2014
Resum Documental: “ En el vientre materno”
Aquest documental ens explica com evoluciona un fetus per dies i setmanes, des de que es una cèl·lula fins que es un nadó. Des de que s’alimenta de la paret de l’úter fins que s’alimenta de la placenta, rep estímuls de l’exterior, somia, reconeix veus, olors...
Durant l’ ejaculació, s’ expulsa 500 milions d’espermatozous a la vagina de la dona. Elstesticles de l’home produeixen 1000 espermes per minut, la qualitat de els espermatozoides depèn de la vida que porti l’home si es sana o no. Els espermatozous son les cèl·lules mes petites del cos, recorre 3mm per minut. Ha d’anar fina a les Trompes de Fal·lopi on es troba l’oòcit( cèl·lula mes gran del cos) on es produeix la fecundació, només entra un espermatozou hi haurà un canvi en la membranade l’oòcit i ja no deixarà entrar cap mes. Es concentren en el centre de l’oòcit i es fusionen, aquesta serà la primera cèl·lula de la nova vida.
El codi dels cromosomes es troben 23 cromosomes que quan es fusionen formen una cèl·lula somàtica, estan formats per 2m de longitud d’ADN, contenen els gens hi es necessita entre 20 i 25 mil. Els gens ens diuen com serem, les nostres característiques.Som únics, el pare determina el sexe del nadó depèn si es X(nena) i si es Y(nen), la mare sempre serà X.






Dia 1:
Una vegada es fecundat es la primera vegda que es divideix (mitosis), els cromosomes fan una còpia idèntica. Continua el seu recorregut per les trompes de Fal·lopi.

Desprès de 4 dies:
Es divideixen en 4 cèl·lules i se’n diu blastòcit. Mes de 100cèl·Lules comencen aseparar-se en dos grups.

Dia 5:
El costat exterior de les cèl·lules es destinat a convertir-se en placenta i el costat interior es convertirà en l’embrió ( cèl·lules mare) es converteixen en mes de 200 classes de cèl·lules.

1ra Setmana:
El fetus arriba a l’ úter. Es converteix en el seu refugi durant 9 mesos. L’embaràs es divideix en tres trimestres les primeres 9 setmanes son les mesfràgils i les que tenen mes risc de avortar.

2na Setmana:
L’embrió va agafant forma, té la mida del cap d’una agulla i es doblega sobre si mateix formant un tub allargat. La part superior serà el cap.
En el volum sanguini augmenta la quantitat d’ O2 a causa de l’embaràs perquè es necessita per al fetus.
3ra Setmana:
Es forma al cor encara que el fetus es molt petit es com una llavor. Comença laformació mitjançant que una cèl·lula es contrau involuntàriament i així es contrauen les que té al costat. Conté un petit sistema nerviós i un cor desenvolupat.

4ta Setmana:
Creix 1mm diàriament. Ho primer que es formen son les extremitats: braços i cames.


6na Setmana:
Ja té 2 cm de longitud. El cap es molt gran comparat amb la resta del cos i els ulls estan molt separats.



8naSetmana:
Ara ja se li anomena fetus.
El sac uterí, desapareix , ja no es útil i apareix la placenta, es un òrgan que agafa el nutrients per al fetus de la mare i no deixa passar algunes substàncies nocives.
9na Setmana:
Es desenvolupa el sistema nerviós i produeixen 200 neuromes er minut.
El fetus comença a tremolar, el cervell no controla els moviments del fetus ni les contraccions del cor.10na Setmana:
Es produeix la 1a ecografia ( ha revolucionat la forma de veure al fetus en l’embaràs, es transmeten ones d’alta freqüència que no pot captar l’oïda humana.
11na Setmana:
Ja té musculatura, el fetge l’estómac i s’ha desenvolupat molt, mesura uns 7cm de longitud.

12na Setmana:
Entra en el 2n trimestres, hi ha menys risc d’ avortar, encara els dos sexes son iguals perquètenen una protuberància i no es pot distingir encara que un especialista si perquè estan en diferents angles, a la nena sortirà el clítoris i al nen el penis.
16na Setmana:
Mesura 14 cm de longitud. El sistema nerviós està en ple rendiment i el cervell comença a controlar el moviments del fetus.
Els ossos es comencen a endurir-se i els ulls estan mes junts. El fetus comença a rebre estímuls...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documental: en el vientre materno
  • El vientre materno (documental)
  • resumen en el vientre materno
  • Reflexión Sobre El Documental De National Geografic "En El Vientre Materno"
  • el vientre materno
  • El vientre materno
  • en el vientre materno
  • en el vientre materno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS