Resum Documental Maria Lionza

Páginas: 4 (779 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2012
El documental s’estructura en diverses etapes introduint a l’espectador al mite i fent un recorregut per tal de desplegar el ventall d’interpretacions i formes d’aquest.
La introducció al mite és através de l’explicació d’una versió de la llegenda de Maria Lionza d’un professor als seus alumnes, i és molt significativa: introdueix a l’espectador al tema, és l’inici de tot, com ho són elsinfants a la societat. A més a més es mostren les primeres formes artístiques: els dibuixos dels infants que representen la història que han escoltat. Després parla de la construcció del mite visualitzantuna fàbrica que es dedica a la creació d’escultures de guix, on es poden veure varies formes de representació, com la de Maria Lionza com a deesa del amor i la fertilitat vinculada amb divinitatsfemenines de les regions armeríndies que s’ha vist influenciada pel catolicisme i altres religions africanes. En la següent escena es veu una dona comprant una de les figures fabricades associada amb laneteja espiritual, i tot seguit mostra un ritual situat al lloc original d’on prové el mite, la muntanya de Sorte, a Yaracuy, que consisteix en la possesió d’un medium per part d’un Déu vinculat ambMaria Lionza davant una de les figures d’aquesta, que actúa com a endevinador i curander.
La següent part del documental mostra diverses creacions artístiques amb formes i interpretacions diferents dela deesa que es reinventen constantment. Es mostra un pintor que fa un quadre de caire tètric que manifesta com s’ha convertit en maldat una figura, filla de colonitzadors españols (exposa així unasegona versió del mite explicat pel mestre) que respresentava totes les races, per motius polítics i interessos. Una altra visió de la deesa l’explica una dona fent una escultura amb guix representant elquè per l’artista és un símbol de gran valor, que et fa pensar amb tots els aspectes de la vida (com la creació de l’home), i és el vincle amb l’univers. El mite pot arribar a formar part de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • maria lionza
  • Mito de maria lionza
  • Mito de maria lionza
  • reina maría lionza
  • El culto de María Lionza
  • Obra de María Lionza
  • Historia De Maria Lionza
  • Maria lionza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS