Resum La Domus Romana

Páginas: 3 (704 palabras) Publicado: 8 de junio de 2012
L'Habitatge
Es classificaven els seus habitastges en tres tipus diferents. La doms era unifamiliar, l'insula era un bloc de pisos i la villa la casa de camps.
La Domus
Ocupada per una solafamilia. Les seves caracteristiques :
-Orientada cap a l'interior, l'aire i la llum entraven per dues obertures al sostre, situades al centre de la casa i al seu voltant es trobaven les altres habitacions.-No hi havia finestres
-un sol pis
-les diverses habitacions tenien un us determinat.


La primitiva casa consistia en una sola sala, l'atri (atrium), on es desenvolupava la vida familiar idomestica, al seu voltant hi havia algunes habitacions. A la part final hi havia un petit jardí, la domus romana es va anar ampliant i enriquint.
-Vestibulum et fauces: entrada de la casa havia una porta(ianua) que no donava directament al carrer, si no que es trovaba al mig d'un passadís abans de la porta rebia el nom de vestibulum i despres de la porta fauces.
-Estava l'habitacio de l'esclauque feia de porter (cella ostiarii) a mes de l'entrada principal podia haver una secundaria ( posticum).
A banda i banda de la porta estaven les tabernae unes sales que tenien acces al carrer i elpropietari llogava com a botigues.
Tenien el sostre baix, per poder fer-hi un sostre mort (pergula) que servia de dormitori.
-Atrium: L'atri era el centre de la casa romana. Forma rectangular i unaobertura al mig del sostre, el compluvi (compluvium) entrava l'aire la llum i l'aigua de la pluja, queia en una petita piscina, d'impluvi (impluvium) des d'on anava a parar a una cisterna subterrania.l'atri hi havia el larari (lararium) una capelleta dedicada a lars els deus protectors de la familia i la lar.
-Cubiculum: Habitacio destinada a dormir
-Tablinum: Passadís comunicava l'atri i elperistil.
-Peristylium: Mena de jardi tancat, pertanyia ala sefona part de la casam voltejat amb un portic amb columnes, i acostumava a haver-hi un estany ( piscina)
Al voltant del peristil havia les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA DOMUS ROMANA 2
  • Analisis De La Domus Romana
  • Domus romana
  • La domus romana
  • Romano resumen
  • resumen romano
  • Romanos Resumen
  • Muhba De La Plaça Del Rei De Bacelona, La Domus Romana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS