Resum Met De Les Conques (Drames Rurals)

Páginas: 2 (438 palabras) Publicado: 11 de junio de 2012
Met de les Conques

Personatges:
Met de les Conques: anomenat realment Jaumet és el protagonista principal. Fill d’una dona considerada bruixa i que és repulsat per la societat.
Mare del MetÀvia del Met
Predicador: Estranger que arriba al poble per fer una sèrie de sermons durant la Quaresma.

Argument:
La mare i l’avia eren considerades unes bruixes i eren marginades. El naixement deMet s’atribueix a una acte de bruixeria. Com passa amb la mare i l’àvia en Met també passa a ser un marginat social.
Però la vida d’en Met pateix un canvi radicals quan per la Quaresma va arribar unimportant predicador (es va dirigir a l’Església seguint la gent). A partir d’aquell dia va anar-hi durant tots els dies de la Quaresma.
Acabada la Quaresma es dedica cada dia a anar a veure totesles professons de Setmana Santa. Una vegada acabada la Setmana Santa en Met cau en depressió perquè no sabia en què ocupar-se: perd la gana la son. A partir del advertiment de la seva mare, que liexplica que pot anar sempre a l’Església, decideix anar-hi cada dia.
La mare agonitza a causa d’uns bolets verinosos i mentre en Met va en busca d’un metge, aquesta mor.
Durant una nit posterior a lamort de la mare en Met te una visió mentre dorm i se li apareix Jesús, amb qui ell es sent identificat. Per aquest motiu decideix fer penitència (sentint-se culpable per la mort de la mare i per la sevamala vida). Es dirigeix cap a la muntanya sense cap mena de provisió. 24 hores més tard, la no ingesta de menjar provoca que comenci a patir al·lucinacions, tot i que ja es troba a prop del seu destífinal: la cova que li ha indicat Jesús en el somni. Però a l’hora d’accedir-hi cau i es trenca una cama. En Met queda estirat a terra immòbil i inconscient. En aquest moment té una nova visió ambJesús però poc després mor.

Detalls:
* En Met sempre s’asseia al mateix lloc a l’Església: sobre una llosa d’una tomba amb una calavera esculpida.
* També es situa sempre al mateix lloc a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen La Vella (Drames Rurals)
  • Resum Drames Rurals
  • Resum Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS