Resum plaça del diamant

Páginas: 4 (870 palabras) Publicado: 23 de febrero de 2012
LA PLAÇA DEL DIAMANT

L’autora Merçé Rodoreda Guirguí (Barcelona, 10 d'octubre de 1908- Girona, 13 d'abril de 1983) era  filla única d'un dependent d'una armeria del carrer de Ferran i d'unamestressa de casa. El seu destí semblava el matrimoni. I Mercè Rodoreda una nena solitària que escrivia escoltant i transcrivint els diàlegs dels paletes que treballaven al jardí, segons ha deixat escriten un breu esbós de les seves memòries, va acomplir el destí familiar a vint anys. Es va casar amb el germà de la seva mare, un emigrant a Buenos Aires que sovint ajudava l'economia familiar de laseva germana. Joan Gurguí era disset anys més gran. De la unió va néixer un fill l'any següent (1929). La vida de casada despertà en la jove mare un desig cada vegada més fort d'independència,d'escriure, de tenir un ofici.
Fou una escriptora catalana que va rebre, entre altres guardons, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes de 1980. Es considera l'escriptora de llengua catalana contemporàniamés influent, tal com ho testifiquen les referències d'altres autors i la repercussió internacional, amb traduccions a trenta llengües diferents. La seva producció comprèn tots els gèneres literaris.L’època de la novel·la coincideix amb la guerra civil i l’exili. Aquests dos fets van tallar totes les iniciatives culturals i politiques que van anar succeint a la primera meitat del segle XX. Algunsautors incorporen els models que havien utilitzats en els anys trenta. En canvi d’altres incorporen les experiències vingudes amb la repressió, la guerra civil i l’exili.
L’argument de l’obra es basa enuna noia innocent que s’enamora d’en Quimet, un home masclista i amb poques maneres de tractar a les dones. La Colometa deixar la feina a la pastissera per anar-se’n amb ell. Es casen i tenen el seufill Antoni i la seva filla Rita. Quan va començar la Guerra Civil, Quimet va haver d’anar a lluitar al front. A causa d’això, Colometa va tindre greus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • Plaça del diamant
  • La plaça del diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS