Resum segona part "El dimoni dels nombres"

Páginas: 3 (706 palabras) Publicado: 4 de enero de 2015
EL DIMONI DELS NOMBRES


Robert és un xiquet que no li agraden les matemàtiques, perqué no les entén. Cada nit, Robert somia que un Dimoni del nombres li ensenya les matemàtiques.

Sisena nit:El dimoni dels nombres li diu a Robert que ell no es el únic dimoni dels nombres i que apart d’ell hi ha altres que saben més coses que ell. També li parla de un tal Bonatxi i que a ell se li vaocurrir la idea dels nombres de Bonatxi. En aquesta nit, el dimoni dels nombres se’l emporta a un descampat. El dimoni li va dir a Robert que hasta les llebres coneixen els nombres de Bonatxi i li va feruna prova.
Els nombres de Bonatxi són: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233... etc.

Setena nit: La mare de Robert començava a asustar-se, perqué Robert ja no anava a jugar al parc i espassava tot el dia a la seua habitació tancat dibuixant llebres. Per la nit, el dimoni tornà a sa casa. S’endugué a Robert a una casa blanca en forma de cub. Van agafar cubs de vidre o pràstic icomençaren a fer una pirámide. En la pirámide hi havia: les dos diagonals més grans eren tot 1. en l’altra eren nombres seguits (1,2,3,4,5...). En l’altra eren nombres triangulars (1,3,6,10,15...).Vuitena nit: Robert estava en classe, davant de la pissarra. Esta nit, el Dimoni dels nombres, li volia ensenyar totes les posibilitats (AB-BA//ABC-BCA-CAB-ACB-BAC-CBA)
En classe estaven sentats Albert iBettina (opcions: AB-BA) Després va aplegar Charlie. (opcions: CBA-BCA-BAC-ABC-CAB-ACB) ETC.
Va aplegar a la conclució de que: 1 alumne ----> 1 possibilitat
2 alumnes---> 1x2= 2 possibilitats
3alumnes---> 1x2x3= 6 possibilitats
4 alumnes ---> 1x2x3x4= 24 possibilitats
També dit: 4! (Quatre pum!)

Novena nit: Robert sempre somiava coses roins, com trobar-se amb un peu sobre una pedrarelliscosa al bell mig d’un riu de fort cabal.
Un dia, Robert va agafar la grip i es va haver de quedar tot el dia al llit. El Dimoni dels nombres aparegué igualment. El Dimoni va portar a la seua...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Dimoni Dels Nombres
  • Segona part Laura a la ciutat dels Sants
  • Resum Crimen Y Castigo Segona Part
  • Resum 1ª Part "Laura A La Ciutat Dels Sants"
  • Part Segona
  • EL SEGON ESTIU DELS TEXANS BLAUS
  • La solitud dels nombres primers
  • La Soletat Dels Nombres Prims

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS