Resum Terra Baixa

Páginas: 8 (1966 palabras) Publicado: 4 de enero de 2013
En el primer acte se'ns presenten els personatges, (caràcters, importància dins la trama, relació amb els protagonistes, etc...) En aquest acte, es dona a entendre que en Sebastià i la Marta festegen, però per pagar els deutes, en Sebastià s'ha de casar amb una pubilla de bona família. Com que tothom s'imagina que la Marta festeja amb ell, cap pubilla el vol per marit. Per tapar aquesta situació,ell decideix casar la Marta amb algú de fora.
A través d'en Tomàs, que és l'únic que no sap res del muntatge, sap d'en Manelic, un pastor, a qui proposa en matrimoni a la Marta. En Manelic està molt content i baixa de la Terra Alta per casar−se amb la Marta, a qui estima purament. Per ell el matrimoni no és de conveniència sinó d'amor. La Marta, però, no hi està d'acord, i tot i que en Manelicli fa fàstic, s'hi casa per ordre d'en Sebastià. Un cop viuen junts, el Manelic s'adona que la Marta no l'estima, i això el fereix molt.

En el segon acte, en Manelic ja està casat amb la Marta i sembla que en Manelic només s'entén amb la Nuri, ja que la resta del poble se'n riuen d'ell. Això atrau l'atenció de la Marta, que comença a estar gelosa i a veure d'una manera diferent a en Manelic.La Marta explica el seu passat i com va conèixer Sebastià, a en Tomàs. En Manelic, a mesura que s'adona del muntatge s'enfada cada cop més, i cansat de tanta burla i malícia, vol tornar a la Terra Alta. Aleshores és quan veu que la Marta també l'estima i tots dos volen fugir, d'en Sebastià i de la Terra Baixa que segons Manelic és plena de boira i falsedat. En l'intent, són interceptats pelSebastià i el Mossèn. Quan en Sebastia, s' adona de les intencions d'ells dos, fa tancar a la Marta al molí, sota vigilancia dels pagesos i en Manelic és desterrat de Terra baixa.

En el tercer acte, els pagesos s'adonen de la seva equivocació, ja que haver fet fora en Manelic i haver seguit les ordres d'en Sebastià, no havia sigut tan bona idea. En Manelic torna a Terra baixa per enfrontar−se a enSebastià i endur−se la Marta que està malalta, i ella diu que no pot viure sense en Manelic. Durantl'enfrontament, en Manelic mata a el Sebastià ( és en aquest moment, quan Sebastià és comparat amb un llop), seguidament marxa amb la Marta a la Terra Alta, ja que la Terra Baixa és una terra egoista i corrompuda
--------------------------------------------------------------------------------

LaMarta: Es una noia bastant jove, psicològicament la Marta és un personatge una mica inestable, ja que al llarg de l'obra els seus sentiments van canviant. De primer, se'ns presenta com una dona freda, distant, reservada, també com una dona bastant innocent ja que la obliguen a casar−se amb una persona a qui no estima, i ella no fa res per a impedir−ho, sinó que accepta i és resigna a casar−se amb enManelic. Entre el primer i a meitat del segon acte, la Marta no es té respecte a ella mateixa, ni tampoc s'estima la seva propia vida, té una autoestima molt baixa. Però en el moment en que comença a estimar una altre persona, (en Manelic), comença a respectar−se i a valorar−se cada cop més. La Marta es pot considerar en certa manera també un personatge marginat, ja que els seus orígens són moltpobres. Ella i el seu pare adoptiu van a parar a la Terra Baixa d'en Sebastià, i van ser acollits per a ell, i comencen a treballar al molí. Molta de la gent de la Terra baixa té certs prejudicis contra la Marta, pels seus orígens. En fer−se gran, la Marta es deixa endur per en Sebastià, que li va donar acolliment, i la va encegar, amb maltractaments psicològics. La Marta es mostra feble davantd'ell però és capaç de posar−se ferma davant d'un a altra persona com per exemple el Manelic, també és amable i dòcil per una part, però per una altre banda sap ser agressiva.

En Manelic En Manelic és originari de la Terra Alta, símbol de la puresa, la simplicitat i la tranquil·litat. Però al passar en temps en la Terra baixa, aquest societat urbana i hipócrita, el fa canviar, tornant−lo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • terra baixa
  • terra baixa
  • terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra baixa
  • Terra Baixa
  • Terra Baixa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS