Resum Tirant Lo Blanc

Páginas: 10 (2377 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014
Resum Tirant Lo Blanc

Capítol 117
Tirant arriba a Constantinoble. Allà coneixerà als emperadors, que están de dol per la mort del seu fill en batalla contra els Turcs. La mare esta en una cambra fosca. Tirant la veu molt trista i prova de consolar-la i dir-li que abandoni la tristesa i la por que té perque creu que moriràn en mans dels turcs.
Capítol 118
Tirant es fixa en una noia:Carmesina, la filla del emperador. Al cap d’ una estona, el cosi de Tirant, Diafebus, veu que Tirant està molt trist i es preocupa per ell. Tirant no sap quin mal té pero Diafebus ho veu clarament: té mal d’ amor. Tirant s’ ha enamorat de Carmesina, i Diafebus se’n burla d’ ell perquè estima pero no mostra el seu amor.
Capítol 119
Tot i haver fet burla, Diafebus li recomana a Tirant que intenti nomostrar el seu mal d’ amor. Desprès Diafebus li conta a Carmesina l’ amor de Tirant i torna per explicar-li al guerrer que li ha dit i li manda una abraçada de part de Carmesina, cosa que el consola molt. Carmesina li explica el cas de Tirant a una doncella, que casualment es Estefania, filla del duc de Macedònia. Quan s’ entera l’ emperador, Tirant es disculpa davant seu i nega que els seus malssiguin per causes amoroses, sino que es deu a les a males mars. Diafebus no acaba entenent perquè Tirant esta trist si ha aconseguit veure a Carmesina.
Capítol 120
Tirant segueix trist a causa del seu amor no correspòs. Tirant sempre ha guanyat totes les batalles menys una: la del amor, creu que aquells que estimen de veritat no tenen sort en el amor i creu que perd la batalla per el seu amor ambCarmesina

Capítol 124
Diafebus aconsella a Tirant que no s’ esclafi el cap per l’ amor de Carmesina, i que si la vol conquistar ho haurà de fer amb enginy i esforç. Li diu que si va dient el primer dia que està enamorat, perdra el seu renom, aixi que té que ser murri. Tirant li encarrega qui li porti un llibre a Carmesina, un que expliqui històries especials. El llibre es molt bonic i Carmesinademana que busquin a Tirant i facin una festa i música, que ja està cansada de tan dol. Tirant va a la festa i aconsegueix permís del emperador per ballar amb Carmesina. L’ endemà, fa un convit per Tirant i tota la cort, i al acabar el porta a fer una volta en cavall. Llavors l’ emperador convida a sopar a Tirant a sopar i aquest proposa un canvi de jerarquía a Carmesina, de doncella a princesa,ja que será la seva futura successora. El rei ho accepta i Carmesina passa a ser princesa. Desprès van al consell, ella no solia anar-hi però hi va perquè vol veure a Tirant.
Capítol 126
Desprès de dinar la princesa crida a Tirant per ballar i parlar. Ballen fins que s’ envà l’ emperador i desprès parlen. La princesa li pregunta que perquè esta aixi de malament i Tirant li diu que no ho potsaber, que el seu pare el matarà. Ella el convenç i Tirant li reconeix que li agrada una persona.
Capitol 127
Carmesina insisteix en que Tirant confessi a qui pertany el seu amor i Tirant li dona un mirall i li diu que allà i trobarà el seu amor, i la princesa s’ hi veu reflectida. Més tard venen la viuda reposada i Estefania i pregunten a Carmesina perque esta tan contenta. Ella els ensenya elmirall i els explica la historia de Tirant. Estefania s’ ho pren bé pero la viuda li diu que seria un desprestigi anar-se’n amb Tirant. La princesa s’ envà plorant pero Estefania la consola. Tirant li diu a Diafebus que vagi a parlar amb Carmesina a veure com està despres del tema del mirall, i la veu contenta. Ell torna a explicar-li-ho a Tirant i a la nit van a veure-la pero Carmesina no es troba debon humor i els hi diu que la seva conducta no es bóna.
Capítol 146
Diafebus entra a la cambra i estroba Estefania. Li parla del amor de Tirant cap a la princesa i que li agradaría ser correspost. La princesa li diu que dos contraris no poden estar junts i que ella l’ estima molt, més del que es pensa. De cop entra el cambrer i li diu a Diafebus que l’ emperador vol parlar amb ell. Quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum capitols tirant lo blanc
  • Resum Tirant lo blanc
  • Resum Tirant Lo Blanc
  • Resum Tirant lo blanc
  • Resum tirant lo blanc
  • Tirant lo blanc resum
  • Resum tirant lo blanc
  • Resum Tirant lo Blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS