RESUM l'ambicio d'aleix

Páginas: 6 (1418 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014
Capítol 4. Lluïsa
Resum capítol 4 de L’ambició d’Aleix:
Aleix ja no és un xiquet i se’n va a València a fer el servei militar. Només arribar coneix a Lluïsa, una xicona d’ulls verds, estudiant, de la mateixa edat que ell. Sempre esperava a l’altre cantó del carrer a un jove estudiant robust i ben carat que donava a pensar que era el seu nóvio. Aleix no podia resistir la temptació d’acostar-sei així ho va fer; van mirar-se per un instant...
Passaven els dies i Aleix seguia anant al mateix cantó, però la xicona no. No sabia que fer, volia veure-la de nou i un dia, sense saber com, allí estava! Aleix va passar davant seua i va esperar fins que aplegà l’altre xicot; tots dos van passar per davant d’Aleix i aquest es donà del paregut que tenien, eren germans!
Un dia va anar a unapapereria i donà la casualitat que l’empleada que s’hi encarregava era Lluïsa, va ser quan van començar a parlar de veritat. Anava molts dies, van fer-se amics i li va presentar al seu germà.
Capítol 7 – La carta esqueixada

Un dia fred al matí s'alça, obri la finestra per a veure el temps que fa però hi ha boira. Té una sensació estranya, una d'aqueixes sensacions que tens quan se t'oblida algunacosa. Era la carta. Va corrent a escriure la carta, però comença a dubtar de si vol a Lluïsa o a Paula. acaba trencant la carta escrita per Lluïsa i es fica al llit. En aqueix moment entra Paula a l'habitació d'Aleix i veu la carta trencada. -No l’estimes?-. Li pregunta. Aleix li contesta que vol a una altra. Paula s'acosta i el besa ràpidament i es marxa de l'habitació deixant a Aleix amb unasensació estranya de felicitat.
Més tard Aleix baixa a la cuina i Vicente els ensenya a ell i a Paula que està nevant. Aleix s'alegra perquè açò tallarà les comunicacions i els camins, la qual cosa significa que el marit de Paula no podrà tornar. A la vesprada Aleix i Paula passen una vesprada silenciosa. Pensant. Sense poder parlar d'allò en que pensaven perquè la seua intimitat es veiainterrompuda pel servei d’Àngela.
Aleix puja a dormir, poc després escolta els passos de Paula. Aleix va fins a l'habitació de Paula, intenta obrir-la però estava tancada.Torna a la seua habitació a dormir.
Capítol 8. La carta de convit.
El capítol comença amb el comiat de la casa del poble d'Aleix i dona Pauleta, Aleix ja es troba a sa casa de Callosa amb la seua mare. Aleix es fica al despatx de sonpare, ara d'ell per a arreglar alguns papers que té pendents, tant de la carrera com d'altres assumptes quan li entra la nostàlgia per dona Pauleta, feia ja alguns mesos que no la veia. La seua mare el veu preocupat i li pregunta el motiu de la seua preocupació, Aleix es lleva de damunt les preguntes de la seua mare, que preguntava per Lluïsa. Aquest li conta a la seua mare el bon tracte que harebut tant de dona Pauleta com de Don Macià durant el temps que ha estat malalt a la casa del poble, i li diu que estaria bé convidar-los a passar el Nadals a casa d'ells. La seua mare contenta de vore que Aleix no s'ha contaminat però les cosses que li contava el Mingarro sobre Don Macià, opina que és una bona idea, i que el mateix Aleix podia escriure la carta de convidada i més tard ja la signariaella.
En acabar de dinar Aleix ix ràpidament cap al seu despatx per a escriure la carta. Mentres l'estava redactant a Aleix li entrà un sentiment d'inseguretat, això l'estava fent per vore a Pauleta, però potser Pauleta, amb el temps en la ciutat s'havia oblidat del que va passar al poble. Durant uns instants Aleix va dubtar, però més avant, es va asserenar i pensà que Pauleta no podia haveroblidat el que va passar entre ells, fou massa bonic com per a oblidar-ho tan prompte.
En acabar la carta va cridar la seua mare per a què la signara, després de donar el seu permís, la mare va signar-la. Més tard, Aleix s'oferí a portar-la ell mateix a correus, ja que anava a donar una passejada per a parlar amb el Mingarro.
Aleix sortí de casa, va anar a ficar-li el a la carta, la va rellegir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum L'ambicio d'Aleix
  • L'ambició d'aleix
  • L'Ambició D'Aleix
  • L'ambicio d'Aleix
  • L'Ambició D'Aleix
  • L'Ambició D'Aleix. Enric Valor
  • l'ambició d'aleix ( recull de material de la xarxa)
  • Ambicio d'aleix

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS