Resumen Conferencia Daniel Simmons (català)

Páginas: 5 (1067 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2014
2. Mireu la xerrada Counter-Intuition que podeu trobar a les següents adreça:
http://www.youtube.com/watch?v=eb4TM19DYDY-
-Feu un resum d'aproximadament 500 paraules sobre la xerrada.
-Relacioneu la xerrada amb els continguts treballats en l'assignatura.(500 paraules)

Aquest vídeo mostra la conferència de Daniel Simons realitzada el 4 d’octubre del 2010 en un dels events anuals TEDxcelebrat a la University of Illinois at Urbana-Champaign. Simons és un psicòleg i científic cognitiu, professor del Departament de Psicologia d’aquesta universitat.

En aquesta ponència, primer ens introdueix el tema d’un cas sobre com un col·leccionista i venedor de llibres, Thomas Wise, va trobar, quaranta anys més tard, uns escrits fins aleshores desconeguts d’Elizabeth Barret Browning. Laimpressió era datada al 1847, entre la realització dels poemes (1845) i la publicació d’aquests (1850) i que, gràcies a la intuició de Thomas Wise i d’altres experts, van arribar a la conclusió de que la poetessa volia compilar els seus escrits abans de ser publicats per al públic.

Seguidament, proposa als presents que participin en un petit experiment: Els hi reprodueix un vídeo on hi ha dos equipsde tres persones cadascun, amb dues pilotes. Han de contar el número de passades de pilota que fa l’equip de samarreta blanca, discriminant les passades que es fan els de l’equip de samarreta negra. Un gran percentatge de la gent no té cap problema en contar quantes passades de pilota s’han fet els de l’equip blanc. Però el què d’aquest experiment, en realitat és que gairebé ningú se n’ha adonatde que a la mateixa escena, i passant a través dels jugadors d’ambdós equips, ha aparegut un home disfressat de goril·la que fins i tot s’ha parat durant dos segons enmig de l’escena. Això es degut a que les persones que estan mirant el vídeo estaven focalitzant tota la seva atenció en la tasca de contar passades. Amb això, Simons demostra el que es coneix com a ceguesa per falta d’atenció, fetque provoca que no podem percebre els fets dels quals no estem preparats per veure ja que apareixen d’una manera inesperada i fora del context en que ens situem.

Un altre exemple que ens il·lustra aquesta característica és la d’un dels casos d’accidents més comuns entre cotxes i motos: En aquest accident, un conductor de cotxe que volia fer un canvi de direcció i al girar va topar amb una motoconduïda per un important jugador de futbol americà. Quan li van preguntar a aquest conductor per què no va cedir el pas a la moto, ell va dir que havia mirat primer i que no hi passava ningú. El fet que explica per què no va veure la moto, era perquè només centrava la seva atenció en esperar a veure si passaven cotxes i no pas motos. De la mateixa manera que abans no hem estat capaços de veure elgoril·la, perquè senzillament, no ens ho esperàvem. Un fet més quotidià on podem patir un accident greu és quan parlem pel mòbil mentre conduïm, ja que encara que creguem que no hi ha perill, realment estem disminuint la capacitat de percebre si hi ha una situació de perill durant la conducció.

A continuació ens mostra diferents exemples de com d’equivocats estem a l’hora de veure i recordarles nostres intuïcions quotidianes. Ens mostra un altre vídeo amb una imatge, en un principi fixa, on apareixen tres casetes d’ocells sobre un fons de vegetació. Ens diu que un dels elements de la imatge canviarà i ens repta a veure si som capaços de percebre’l. Només una sola persona diu haver estat capaç de percebre aquest canvi. En realitat aquest canvi ha estat en una zona bastant gran de laimatge però al haver-se fet d’una manera tan gradual i al no saber cap a quina zona en concret havíem de dirigir l’atenció, no hem estat capaços de percebre’l. Un cop hem tornat a veure el vídeo i ja sabent cap a on havíem de focalitzar-nos, hem estat capaços de percebre el canvi.

Un altre exemple de com la nostra ment mostra la ceguesa al canvi és com ens costa percebre els canvis quan ens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RESUM CATALA
  • Conferencia Daniel Ramón
  • Conferencia Daniel Paul
  • Resumen Conferencia
  • Resumen De Conferencia
  • resumen de la crida salvaje (català)
  • La europa feudal resumen(catalán)
  • Resum Modernisme Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS