Resumen la plaça del diamant

Páginas: 11 (2618 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2011
RESUM PER CAPITOLS DE “LA PLAÇA DEL DIAMANT”.

Capitol I.
Natàlia(protagonista) treballa en una pastisseria. Un dia la seua amiga Julieta li diu que a la nit vagen a ballar a la plaça del Diamant, a Natàlia no li apeteix anar, per acaba fent-ho. Quan arriben allí Julieta desapareix i Natàlia es queda sola, fins que arriba en Quimet i li proposa ballar amb ella. Comencen a ballar i ella pensaamb el seu promés Pere, que està treballant. Quimet comença a insistir-li dient que vol estar amb ella i vol que es casen, ací comença a dir-li Colometa. Però Natàlia asustada comença a correr per el carrer, i ell la segueix.

Capitol II.
Natàlia i Quimet han quedat d’anar al Parc Güell. Però aquest tarda i un xic li demana tenir relacions a Colometa. Després d’un hora arriba Quimet i després dela conversació li diu que ella ha de pensar igual que ell, si no, no pot ser la seua dona. Després d’això Quimet la besa.

Capitol III.
Quimet li diu a Natàlia que deixara de treballar a la pastisseria perque el seu amo la mirava molt, però ella deia el contrari. Després Quimet li presenta sa mare a la Colometa, tota la casa de la mare està plena de llaços. Arriba en Cintet (amic de Quimet) iQuimet li diu que vol comprar-se una moto i ell li diu que en el seu taller en te a bon preu. També li pregunta per un pis i Cintet diu que en sap d’un a bon preu i que aniran a veure’l.

Capitol IV.
La senyora Enriqueta (amiga de Natàlia) li va dir que feia bé de casar-se jove i que feia bona parella amb Quimet.
Després de trovar el pis, Mateu i Cintet els ajuden a arreglar la casa. Quimettorna a mostrar cels, primer del pastisser i després de Pere, ja que diu que ha vist a Colometa amb ell, i li fa demanar disculpes per açò encara que ella no ho ha fet.

Capitol V.
És el dia de Rams i Quimet i Colometa van anar dinar a casa de la mare de Quimet, i aquest s’enfada perque pensa que el dinar li falta sal. Colometa li diu d’anar a conèixer al seu pare, pero Quimet no vol.

CapitolVI.
Van a casar-se i Quimet vol gastar-se en menys posible, mossén Joan li diu que açò sols passa una vegada en la vida i que s’ha d’aprofitar. Al final, Quimet i Colometa es casen. Colometa s’ho passa genial, balla amb tots i li sembla que Quimet balla meravellós.

Capitol VII.
En Quimet es compra la moto per els diners que va aconseguir en una feina. Comencen a recorrer el litoral amb ella,però Colometa te un poc de por d’anar en moto. Continuen els cels de Quimet i Colometa continua sense quedar-se embarassada.

Capitol VIII.
Quimet va acabar de fer-se la cadira per a ell. La senyora Enriqueta li va preguntar a Colometa com va ser la nit de nuvis, però aquesta no volia dir-li res perquè van tindre una setmana de nuvis i no una nit. Quimet volia tindre un xiquet, i els diumengestocava fer un xiquet.

Capitol IX.
Un dia Quimet es va oblidar de la clau de casa, però no ho va reconèixer i li va culpar a Colometa. Finalment van fer un forat a la porta i van poder entrar.
Quimet comença a queixar-se de mal de cama per les nits, i Colometa estaba cansada de sentir-lo i no li feia cas. Colometa es va trovar amb Pere i li ho va contar a Quimet, i aquest li va fer demanardisculpes per haver-lo saludat.

Capitol X.
Colometa finalment queda embarassada. La mare de Quimet i Enriqueta li donen consells per a l’embaràs i li regala una rosa de Jericó i coses de quan Quimet era menut. Continuen fent viatges amb la moto, i Quimet la du a la mar. Colometa trenca aigües.

Capitol XI.
Quan Antoni va nàixer pesava quatre quilos, però va anar perdent pes, ja que no voliamamar. Tots estaven preocupats per la seua salud, pero poc a poc va començar a menjar.

Capitol XII.
Un dia Colometa es va trobar un colom ferit en un dels finestrons. Quan li ho va dir a Quimet, aquest va decidir quedar-se’l i es va empenyar en construir un colomer en la Terrassa. Aleshores va dur una coloma per a que li fera companyia al colom ferit.

Capitol XIII.
Van construir el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • Plaça del diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS