Resumen Puleo, Alícia (2008) Libertad, Igualdad, Sostenibilidad. Por Un Ecofeminismo Ilustrado. Isegoria, 38, Pp 39-59.

Páginas: 4 (768 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
Resum
El text planteja la possibilitat d’un ecofeminisme que reivindiqui el llegat de la il·lustració amb tot el que això implica. L’ecofemenisme molts cops renega dels valors que aportà lail·lustració, no obstant, l’autora elabora un exàmen dels desenvolupaments teòrics de la il·lustració aplicats a l’ecofeminisme.

L’ecofeminisme que presenta Puleo té en compte la racionalitat que aporta lamodernitat amb una vinculació amb la naturalesa. Algunes aportacions són: Els drets humans i la protecció ambiental, la justícia i ecojusticia, la consciència gradual vers tot allò mediambiental, laecoètica i la intromissió del progrés en la cerca de la felicitat. La reflexió parteix de l’anàlisi de les dones, el gènere, l’androcentrisme, el patriarcat i el sexisme.
Per combatre lesclassificacions que es cenyeixen a l’universalisme il·lustrat, la tesi de l’autora es fonamenta en el pensament crític, la reivindicació i autonomia de les dones, l’acceptació amb prudència dels beneficis de laciència i la tècnica, el foment de la universalització dels valors de l’ètica, l’assumpció del diàleg intercultural, l’afirmació de la unitat i la continuïtat de la naturalesa des de el coneixementevolucionista, i el sentiment de compassió.

El pensament crític és necessari en un món marcat per les doctrines religioses. L’ecofeminisme il·lustrat es posiciona en contra de les doctrines ipràctiques opressives ja que convé, que tot ha de passar pel sedaç de la raó mantenint sempre un esperit analític allunyat de les revelacions i la mística. Tanmateix tots els corrents de pensadors esconverteixen en opressius i limitadors, per això s’ha d’entendre la il·lustració com a un procés no doctrinal.
A vegades s’omet la crítica a costums per provenir de cultures premodernes. L’ecofeminismehauria de criticar a través de la raó totes aquelles costums basades en els prejudicis patriarcals tot i que siguin ecològicament convenients. També hi han pràctiques religioses que estan amb sintonia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Puleo, alícia (2008) libertad, igualdad, sostenibilidad. por un ecofeminismo ilustrado. isegoria,38, pp 39-59.
  • Resumen de Igualdad Alicia Castro
  • La Igualdad O La Libertad
  • Igualdad y libertad
  • Igualdad y libertad.
  • Igualdad Y Libertad
  • Mujeres Ilustradas En El Debate De La Educación. Francia Y España. Cuadernos De Historia Moderna Anejos Iii. Pp. 59-84
  • La Ideología Alemana. Pp. 18-38

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS