resumn

Páginas: 3 (561 palabras) Publicado: 13 de junio de 2013



RESUM
1.El procés de creació de la Unió Europea

La creació d'un mercat comú europeu no erauna idea nova. Les primeres proposes viables es van plasmar en el Tractat de Roma.
El Tractat de Roma preveia que la unitat política i econòmica de la UE dependrien d'un mercat unic. La CEE va establirun seguit de politiques concretes sobre la lliure circulació de bens, serveis, persones i capitals i va fomentar la llibertat de competència i el desenvolupament d'unes lleis comunes.

El 1992, ambel Tractat de la Unió Europea, l'espai de lliure circulació, sense fronteres internes entre els estats membres de la UE, va començar a ser una realitat.
Aquest Tractat, va decidir la unitatmonetària, va establir nous drets per als ciutadans i plantejà objectius per a la política exterior i la defensa comuna.
Una de les iniciatives amb efectes més importants fou l'aprovació de la Unió Econòmicai Monetària. A partir de l'1 de gener l'euro es convertia en la moneda comuna per a onze dels quinze estats membres.

Malgrat la diversitat, els països que componen la UE es regeixen per unsmateixos valors fundamentals. La UE ha augmentat el nivell de vida dels seus ciutadans, ha creat un mercat comú sense fronteres interiors i una moneda única. LaUnió Europea és una gran potència econòmica.2.La Unió Europea
2.1 Objectius de la Unió Europea
Els objectius bàsics de la UE són:
-L'impuls del progrès economic i social: s'intenta dur-lo a terme per mitjà del establiment d'un mercat únic.-L'afirmació de la identitat europea en l'àmbit internacional: l'impuls d'ajudes humanitàries a països extracomunitaris.
-La implantació d'una ciutadania europea: comporta establir drets i deurescomuns per a tots els ciutadans.
-El desenvolupament d'un espai de llibertat, seguretat i justícia.
-El manteniment i el desenvolupament del sentit comunitari: per mitjà de lleis i normes comunes a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • RESUMNE
  • RESUMN
  • Resumne
  • Resumn
  • Resumn
  • resumn
  • resumn
  • Resumn

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS