Resums

Páginas: 3 (676 palabras) Publicado: 7 de febrero de 2015
Buscaven als nens apadrinats als camps d'Argelers i Sant Cebrià. Després de la caiguda dels republicans l'ajuda va canviar de nom a El Cartell Suís d'Ajuda als Nens Víctimes de la Guerra al gener de1940. Elizabeth va estar entre Burjassot i Barcelona fins que amb una ofensiva va quedar atrapada a Barcelona, va demanar ajuda a Suïssa i va tornar a un gust amarg a casa. Ella es va posar encontacte amb Karl Ketterer que estava organitzant l'ajuda per els exiliats als Pirineus, necessitaven personal que conegués l' idioma i es va posar a treballar.
Karl va avisar de la situació de Perpinyà ala Elizabeth, els nens ja estaven agrupats a Sigean, faltaven les mares i nadons dels camps de concentració. La Elizabeth va aprendre a conduir un cotxe que utilitzava per transportar els mateix i lesmares dels camps, tenia por de no fer-ho bé però el coratge pel que havia vist li donava força, la llevadora no sempre podria arribar, en la temporada juny 1939 van néixer 18 nadons.
Quan anava almercat d'Elna, Elizabeth va visualitzar un petit palauet a l'entrada de la ciutat, era gran amb uns amples finestrals, rodejat de camps de cultius i arbres, amb llum i vistes al Canigó, la llástimaera que estava molt mal conservar, el 3 pisos estaven desfets i la teulada foradada, va consultar a Zurich i va reunir 30.00 francs suïssos amb els que va restaurar i va proporcionar material mèdic alpalauet.
França havia entrat en guerra i això dificultava l'entrada d'aliments a la maternitat però aprofitant una ruta de la Creu Roja va aconseguir aliments provinents de Suïssa que donava a lesmares els productes més essencials com la llet, arròs, xocolata, van comprar animals de granja que proporcionaven carn i ous, i van aprofitar els arbres fruites per aconseguir les fruites i verduresnecessàries. Van contractar als homes del camp de concentració per cuidar-se dels horts, tota l'ajuda econòmica provenia de Suïssa d'on també es va aconseguir roba de segona mà per les pares i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prehistoria resums
  • resums
  • Resums
  • resums
  • Dramesrurals Diferents Resums
  • Resums textos Ciencies Socials
  • Resums sobre conferències
  • Resums aloma; mercé rodoreda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS