Retorn

Páginas: 8 (1889 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013

CIAV 1.
Febrer- Juny 2009 PAC1


Preguntes
Resposta correcte ha d’incloure
Incorrecte
Com defineixes el concepte d’arguments eterns del cinema?
Conceptes com: patrons, arquetips, repeticions, cadena narrativa, tradició cultural....
No relacionar-ho amb Balló i Pérez o amb l’explicació dels apunts de V. Amela.

En el llibre de Balló i Pérez (1995) un dels arguments quedesenvolupa és l’intrús destructor. Podries trobar tres exemples d’aquest argument en pel·lícules que s’hagin estrenat a partir de l’any 2000 i explicar breument perquè.

Que cada exemple de pel·lícula tingui el raonament corresponent a l’argument de l’intrús destructor.
Per citar bé un film cal el nom del director, el nom de la pel·lícula, el lloc de producció i l’ any que va estrenar-se.
No incloureel raonament o que manquin exemples
El retorn a la llar com argument universal és il·lustrat per l’Odissea i en el cinema per pel·lícules com The Searchers (Centaures del Desert) de John Ford de l’ any 1956. Quins elements coincideixen entre les dues obres i quines diferències essencial trobes a partir de la informació que ofereix el llibre La llavor immortal.

Incloure l’apartat dediferències i similituds
Deixar de banda les més importants
A quin relat etern associaries les comèdies musicals com Singing in the Rain (Cantant sota la pluja) 1952 d’ Stanley Donen? Raona el per què
L’ascensió per amor, la ventafocs.

No parlar de l’argument ni raonar el perquè.

Aspectes poc positius per a la valoració de la PAC i clarament millorables per properes proves:

Respecte a labibliografia:
No estar complerta
No incloure dates de consultes de les pàgines web
No constar al final del treball

Respecte al format
No respectar ni l’extensió ni l’interlineat marcat
Exemple de resposta

1. Com defineixes el concepte d’arguments eterns del cinema?

Amb arguments eterns del cinema, Víctor Amela fa referència a l'existència d'una sèrie de patrons que serveixen de base ales trames de ficció. Molts d'aquests arquetips, que provenen de la tradició oral, després han passat a formar part de la literatura escrita i, des d'aquí, al cinema i la televisió.
Pels autors del llibre la Llavor inmortal (1995), Balló i Pérez, és l'existència d'arguments universals que serveixen d'embrió per a la creació d'altres relats la que ha anat format una cadena narrativa constant alllarg de la història de la cultura . Aquest temes acostumen a ser recurrents en les pel·lícules.
En aquest sentit, a la Llavor immortal també matisen que els patrons argumentals no pressuposen una falta d'originalitat (pàg. 8), ans el contrari, cada nova ficció aporta singularitats a les trames del passat.
Alguns dels arguments que detallen a la obra son la recerca del tresor, el retorn a la llaro l’ intrús benefactor.

2. En el llibre de Balló i Pérez (1995) un dels arguments que desenvolupa és l’intrús destructor. Podries trobar tres exemples d’aquest argument en pel·lícules que s’hagin estrenat a partir de l’any 2000 i explicar breument perquè.
Qualsevol film que desenvolupi un argument en el qual un ser maligne porta un seguit de desgràcies a un grup de persones i aquestacomunitat respon contra el mal de manera grupal, pot ser un bon exemple.
Poden distingir d’una manera molt diferenciada aquells films en els quals l’element extern, l’intrús destructor, és humà i aquelles pel·lícules que incorporen éssers fantàstics, mostres i, en alguns casos, forces de la natura amb dimensions espectaculars.
Al cinema de Terror dels darrers anys els intrusos han proliferat molt(veure Annex) ja que el gènere fantàstic, sobretot en èpoques de crisis, acostuma a crear entreteniment utilitzant l’efecte catàrtic que provoca la por.
Un intrús en forma de virus

A la pel·lícula de Jaume Balagueró i Paco Plaza Rec (2007), l’intrús és un virus que es propaga dins d’una comunitat de veïns.
Gràcies al format de fals documental l’espectador veu, mitjançant de les vivències...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Retornos
  • Retorno
  • El retorno de lo real
  • El retorno de la moral
  • "El punto de no retorno"
  • Un Retorno Cíclico
  • El Retorno De Lo Real
  • Retorno a la libertad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS