Revolucion sovietica

Páginas: 4 (880 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2011
REVOLUCIÓ SOVIETICA

La industrialització DE Rússia va difondre les idees liberals, marxistes i anarquistes. Açò provocà l’oposició al tsarisme i a la seua autocràcia absoluta. Sorgiren aixípartits liberals com els KD i PSR i marxistes com el PSDR dividit en dos sectors: bolxevics i menxevics. Aquests partits demanaven el repartiment de la terra, millors condicions de vida i acabar ambl’autocràcia. La participació de Rússia en la guerra feu que les fàbriques es convertiren en indústries de guerra i es reclutaren els agricultors, cosa que feu que la producció agrícola baixara i els preuspujaren. Tot açò feu que el 1917 (febrer) hi haguera una manifestació a Petrograd, que4 desembocà en una vaga general. Es formaren grups de soviets (obrers, agricultors i soldats), la pressió delsquals feu que el tsar abdicara perquè es negava a fer el que estos demanaven (deixar d’intervenir en la guerra). Així que la DUMA va imposar un govern provisional a mans de Livov, el qual va permetrereformes polítiques i econòmiques i va convocar una Assemblea Nacional Constituent. Com tampoc volia deixar la intervenció en la guerra, es formà un doble poder: el del Govern Provisional i el delssoviets.
Després d’açò els soviets varen desbordar el Govern Provisional de Livov, el substituïren per un socialista moderat: Kerenski, que tampoc estava d’acord en abandonar la guerra. Kerenski vaconvocar una Assemblea Constituent i va vèncer el primer cop d’estat, provocat pels tsaristes que volien tornar al poder, gràcies als soviets i bolxevics. Després del fracàs d’una insurrecció a Petrograd,els soviets, junt la Guàrdia Roja, iniciaren el segon cop d’estat, fent una insurrecció davant la seua del Govern Provisional, que feu que Kerenski fugira i que el Govern Provisional dimitira.
Unavegada els soviets acaben amb el Govern Provisional, creen el Consell de Comissaris del Poble i es posa un govern obrer i camperol que imposa en el socialisme, la terra per als llauradors, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • revolucion sovietica
  • Revolucion Sovietica Y China
  • Revolución china y soviética
  • revolucion sovietica y la urss
  • Revolucion sovietica & formacion de la urss
  • Revolucion Sovietica (catalan)
  • HISTORIA TEMA 7 REVOLUCION SOVIETICA
  • La revolución rusa y el nacimiento del estado soviético socialista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS