Riesgo moral grecia

Páginas: 3 (508 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2010
Risc Moral i Grècia:
Després de llegir detingudament el text sobre el FMI i el risc moral , i observant la situació actual que pateix el país de Grècia dona moltes coses en que pensar sobrel’article. No es tampoc un cas senzill i tal com diu el text es difícil corroborar que els préstecs del FMI, i en aquest cas, també de l’ajuda provinent de l’eurozona (principalment Alemanya i França) generinun risc moral, ja que en cas de rebre el préstec pot portar a terme una conducta més arriesgada, per part del govern grec. Ara be davant de les noticies al llarg dels mesos, desprès d’aquella primeranoticia on resultava que els grecs havien fet “trampes” en relació als seus dèficits i despesa publica, fins a dia d’avui es pot constatar que es molt probable que Grècia s’aprofités d’una cosa: elfet de ser membre de l’euro i de la UE li permetia genera una conducta de risc, ja que ni la UE ni el FMI li permetria “caure” ja que les conseqüències serien nefastes per el conjunt d’Europa, tanteconòmiques, però mes importants a nivell de confiança, i per tant podríem dir que segurament Grècia tingues grans incentius per dur a terme risc moral.
Seguint amb l’article i l’esmenta’t, això esreflexa en els últims dies donada la pujada en els tipus d’interès oferts en el govern central grec, que arribaven a valer el 18% i per tant els diferencials de rendiment de la deuda denominades endòlars de EUA segurament van augmentar, demostrant així la existència del risc, amb les primes extres demanades al govern per les seves actuacions.
A partir d’ara també el FMI prestarà a Grècia (últimareunió de diumenge) uns 30.000€ i per part de l’eurozona uns 80.000. A més aquest van condicionats a la realització de polítiques concretes i molt dures (recordar el màxim responsable monetari en UEes Alemanya, que ha sigut molt reaci a donar ajuts a Grècia precisament pel seu caràcter poc seriós i poc “moral” i l’FMI realitza sempre préstecs condicionats, sigui quin sigui el país), però ara...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • riesgo moral
  • Riesgo Moral
  • Riesgo moral
  • Riesgo moral y seleccion adversa
  • Moral privada riesgos publicos
  • Riesgo moral- apunte auguste
  • Males de la Salud Riesgo Moral
  • Prestamista de última Instancia y riesgo moral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS