Rtfgh

Páginas: 7 (1667 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2012
Introducció
La matèria que ens envolta es troba en diferents estats, solida,liquida i gasosa, aquests depenen principalment de la pressió, volum i la temperatura. Fent us d’un conjunt de taules i formules poden esbrinar en quin estat es troba cada element, ja que cadascun té unes propietats característiques donades per la seva composició i estructura interna. L’objectiu d’aquesta experiència esdeterminar experimentalment el comportament liquid-vapor d’un fluid pur, en el nostre cas el SF6, hexaflorur de sofre, es per això que amb l’ajut de maquinaria de laboratori es sotmetrà el fluid a diferents pressions i se n’estudiarà el comportament.
Introducció teòrica
Es ven conegut que si un fluid a temperatura constant es fa variar el volum, la seva pressió varia, i viceversa. Es aquest elprincipi en que es fonamenta aquesta practica, a temperatura constant es fa disminuir el volum del líquid i així es veu un increment de pressió, i quins canvis experimenta el fluid al seguir una isoterma. Si es segueix l’isoterma es pot determinar uns punts característics del fluid, seguint l’ordre de l’experiència: primer el fluid es vapor, es comprimeix fins arribar a un punt que es vaporsaturat, si es continua la compressió, passarà a vapor humit(liquid+vapor), continuarà en aquesta dualitat (mantenint la pressió constant)fins el punt de líquid saturat,on serà completament líquid, un cop arribat a aquest punt petites variacions de volum fan que hi hagin grans variacions de pressió. Quan més alta sigui la temperatura de l’isoterma, l’estat en que cohabiten líquid i vapor serà en uninterval inferior de volum, fins que la temperatura es suficientment elevada que aquesta coexistència queda reduïda a un únic punt. Un cop superada aquesta temperatura el fluid passarà de liquid a vapor gradualment, sense poder controlar la separació de les fases.
Amb l’ajut d’un conjunt d’equacions d’estat es pot determinar a quina pressió, temperatura, o volum es troba el fluid. Però no totesvan bé, depenent del grau de complexitat i de l’estat en que es trobi el fluid s’utilitzen unes o altres. Quan més complexes són les equacions i més constants tinguin, amb més exactitud s’aproximen al comportament del fluid, podem trobar algunes com l’equació de Van der Waals, Redlich-Kwong,Beattie-Bridgeman... algunes de les abans esmentades ens serviran d’ajut per realitzar l’experiment.Material
És molt important destacar els elements dels que consta el nostre equip experimental:
* Bany d’aigua amb un termòstat
* Aparell per determinar el punt crític, amb un trípode, un tub de vidre graduat i segellat que conté el fluid de treball, un manòmetre, un volant per graduar la pressió i un tub concèntric que fa de dispositiu de termostatització
* Tubs de goma
* Bomba debuit, que s’utilitza per omplir el tub amb el fluid de treball
En aquesta experiència, el fluid de treball del que es disposa és l’hexafluorur de sofre (SF6), que té les següents propietats: pressió crítica (37.6 bar), temperatura crítica (318.7 K) i volum específic crític (198.8 cm3/mol).
Procediment
Tenim el nostre fluid de treball i mercuri continguts en una proveta graduada invertida devidre resistent. Per comprimir el fluid de treball s’ha d’elevar la columna de mercuri accionada pel gir del volant. El bany termostàtic permet poder mantenir la temperatura constant a la que es treballa en cada moment. S’ha de parar molta atenció a no excedir la pressió màxima de 50 bar i a que el nivell de mercuri de la proveta no ha de ser inferior als 4 ml.
Per dur a terme la pràctica emprantl’hexafluorur de sofre s’han de realitzar mesures de pressió P, i volum V, a diferents temperatures.
S’han de treballar diferents temperatures d’isoterma (20oC, 30oC, 40oC i 46oC aproximadament). Per a les tres primeres isotermes es comença fent mesures a un volum de 4 ml i després s’ha d’anar comprimint cada 0.5 ml fins a un volum de 2.5 ml. A partir d’aquí, es va reduint cada 0.2 ml fins que la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS