Salida de la crisi amb Keynes

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 9 de abril de 2014
LA SORTIDA DE LA CRISI: KEYNES
En referència al crac del 29, resultat de la caiguda de la borsa, es va produir un liberalisme econòmic ademés de la caiguda de l'inversió. Consegüentment, la mancade demanda, els empresaris sense incentius i per tant no hi havia ocupació i la producció no augmentaba.
Fins que va aparèixer Keynes, un economista anglès que tenia una solució a la crisi,primerament va detectar que baixar els salaris perquè la producció agumentàs era una mesura errònia.
Va defensar que la crisi no era transitòria i no hi sortiríen si el Govern no hi actuava, no obsant vadefensar també el millorament de les condicions salarials per augmentar la capacitat adquisitiva de la clase obrera i per tant augmentar el consum. També va argumentar que la prosperitat depenia sobretotde l'inversió del consum i no de l'estalvi i per últim afirmava que el paper del capitalista era invertir i el del consumidor, consumir.
La seva proposta es basaba en l'intervenció de l'estat, queaugmentàs la despesa pública, com obres públiques on s'utilitzava molta mà d'obra. Encara més va fer una política de grans infraestructures: carreteres, preses.. i va fer asignacions als desocupats, alsempresaris, a les famílies..
Per tot aquest pla va posar en circulació diners en abundancia per estimular una moderada inflació, va intervenir en tots els sectors econòmics regulant la fixació depreus, salaris, merat laboral, concedint subvencions a les empreses.. Per tal de fer una recaptació fiscal.
Per aquest motiu es va produir una despesa de l'Estat i per tant un dèficit públic i delpressupost de l'Estat, pero tot i així augmenta la demanda i també fa un augment brusc de la producció total , que ocasiona que l'Estat incrementa els ingresos i finalment consegueix anul·lar el dèficitpúblic inicial.
Com a resultat augmenta la renda de les famílies, disminueix l'atur, augmenta el consum i la població i sobretot la contractació.
Keynes defensava l'abandonament de "laissez faire"...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • crisi
  • AMB
  • Keynes
  • Keynes
  • Keynes
  • Keynes
  • Keynes
  • keynes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS