crisi

Páginas: 4 (994 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2013



Qui era Keynes?
John Maynard Keynes (1883-1946) va ser un economista britànic conegut arreu del món. Les seves idees van causar un gran impacte en el pensament i la política econòmica.Destacava per la seva política governamental intervencionista, on el govern ajudaria els efectes adversos dels cicles econòmics. També és reconegut com el pare de la macroeconomia.
Keynes defensava queels mercats no s’equilibren automàticament. Les seves teories van influir de tal manera que a dia d’avui encara s’estan desenvolupant i discutint.

Qui era Hayek?
Friedrich August von Hayek(1899-1992) va ser un famós economista austríac que va obtenir el Premi Nobel d’Economia l’any 1974. Hayek es considerat com un dels grans economistes del segle XX. També es reconegut com el pare delneoliberalisme. Tractava temes com la ciència econòmica, la filosofia, la política o la història.
Hayek va preveure la caiguda del règim comunista ja que creia que no resistiria degut a causes econòmiques.El economista austríac defensava la tesi segons la qual un càlcul planificador i un sistema econòmic no eren possibles sense mercat.

“Los mercados funcionan, los gobiernos no”. A quin dels dospodríem atribuir aquesta frase?
Aquesta frase la podem atribuir al pensament de Hayek. Ho podem deduir ja que Hayek estava a favor de que l’economia soviètica no funcionaria degut al fet que el governera qui controlava els preus i els salaris, i a conseqüència d’això, els preus no servien per alertar als consumidors del veritable valor que tenien els béns. Hayek defensava que els mercats, igual queles persones, necessiten ser lliures.



Quin paper tenen els mercats segons els pensaments de Keynes i Hayek?
Keynes intentava demostrar que els mercats no es regulaven per si sols i afirmavaque l’estalvi pot causar dificultats. Creia que el benestar econòmic depenia de la fluïdesa amb la qual corrien els diners. Així doncs, era evident que si es guardaven els diners (estalvi) no es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crisi de 1990
  • Crisi financiera
  • Europa en crisi
  • Crisi juvenl
  • Una crisi de pes
  • Crisi Coreas
  • Aturem la crisi
  • Espanya En Crisi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS