Salud catalan

Páginas: 3 (637 palabras) Publicado: 19 de enero de 2012
****La salut no és només la absència de malalties. La constitució de la OMS (Organització Mundial de la Salut) defineix salut com “un estat de complert benestar físic, mental i social”, i no noméscom la absència d’afeccions o malalties.

- La salut implica que totes les necessitats fonamentals de les persones estiguin cobertes: afectives, sanitàries, nutricionals, socials i culturals.****La sanitat marca les majors diferències entre el que es pot denominar món desenvolupat i el tercer món, perquè la sanitat influeix decisivament sobre la possibilitat de desenvolupament. Els païsospobres són molt més pobres si no poden atendre a la curació dels seus malalts.

****Organització mundial de la Salut (OMS), és l'organisme de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) especialitzata gestionar polítiques de prevenció, promoció i intervenció en salut a nivell mundial
L'OMS tambè realitza, diverses campanyes relacionades amb la salut, com per exemple per a l'augment del consumde fruites i verdures al món, o per reduir l'ús del tabac.

****Algunes de les coses que s'estan fent a nivell global són:
▪ presa de mesures per detenir epidèmies i mesures sanitàries sobre elsviatges internacionals (com la vacunació).
▪ s'està intentant controlar les donacions de sang per millorar la seva qualitat ja que els trasplantaments i donacions ja que sense regulació no sónbeneficiosos.
▪ Assistència als Països Menys Avançats (*PMA): vacunació contra les grans malalties infeccioses, aprovisionament d'aigua potable, eliminació de residus, protecció maternal i eradicació decertes malalties.
▪ programes de lluita contra la sida, entre els seus objectius està l'accés a les tractaments, investigació, vigilància epidemiològica, etc. Es denomina Programa sobre la SIDA(*HIV/*AIDS *Programme).
▪ Garantir l'accés a medicaments de bona qualitat, seguretat i eficàcia mitjançant el programa de *pre-avaluació de medicaments. L'OMS *pre-avalua els medicaments dels laboratoris...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català
  • Catalan
  • català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS