Salvador puig antich pelicula

Páginas: 7 (1526 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2015


TREBALL SOBRE LA PEL·LICULA “SALVADOR”

FITXA TÈCNICA:
Títol i any: Salvador (Puig Antich) 2006
Durada: 134 min.
Gènere: Drama, històric
Direcció: Manuel Huerga
Guió: Lluís Arcarazo, basat en el llibre de Francesc Escribano
Música: Lluís Llach
Fotografia: David Omedes
Repartiment: Salvador Puig Antich: Daniel Brühl
Oriol Arau: Tristàn UlloaJesús: Leonardo Sbaraglia
Oriol: Joel Joan
Pare d'en Salvador: Celso Bugallo
Mare d'en Salvador: Mercedes Sampietro
Inma: Olalla Escribano
Sinopsis:

El 2 de març de 1974, el jove anarquista, militant del Moviment Ibèric d'Alliberament, Salvador Puig Antich, va esdevenir l'últim pres políticexecutat a Espanya mitjançant "garrot vil". Aquesta és la seva història i la dels intents desesperats de la seva família, companys i advocats per evitar la seva execució.

PRESENTACIÓ PRÈVIA DE LA PEL·LICULA

Manuel Huerga, nascut a Barcelona el dia 20 d'octubre de 1957, és un guionista i director de cinema i de televisió català. Va estudiar Geografia i Història a la Universitat de Barcelona, entreel 1975 i el 1979. L'any 1977 va fundar “Film Video Informació” juntament amb Eugènia Balcells, Eugeni Bonet i Juan Bufill. Des d'aquesta plataforma van publicar dos números de la revista “Visual".
Des de setembre de 1983, Manuel Huerga va iniciar la seva trajectòria televisiva com a director i realitzador de programes com per exemple “Estoc de pop”, un magazine de cultura pop, exposicions,còmic i noves tendències, que va incloure reportatges, entrevistes i concerts en directe que es va veure a TV3 entre 1983 i 1985. Un altre programa realitzat per Manuel Huerga és “Arser “Arsenal Atlas” que va ser rodat a TV3 entre 1983 i 1987. Entre 1990 i 1992 és director de la Cerminònia d'inauguració i Clausura dels Jocs Olímpics Barcelona 92, assessor a la direcció de les Cerimòniesd'inauguració i clausura dels XXV Jocs Paralímpics de Barcelona 92 i guionista i supervisor artístic de la Cerimònia Inaugural dels III Jocs Esportius Special Olímpics de Barcelona 92. Entre 1997 i 2003 és director de Barcelona Televisió, i el 2014 va ser nomenat responsable d'Audiovisuals del Fòrum Universal de les Cultures.
El director Manuel Huerga, ha deixat veure en diverses ocasions la seva ideologia,en entrevistes i xarxes socials. Es defineix a si mateix com un indignat i està a favor del revolucionarisme. És antifranquista i moltes de les coses que van passar a la dictadura de Franco el van portar a radicalitzar-se en l'ambit politic durant la seva joventut. Opina que la transició es va fer amb l'objectiu d'assegurar la impunitat de la dictadura i per això pensa que no hi ha una verdaderademocràcia a Espanya.


Segons ell Espanya es un país antic, ignorant, incompetent, nacional-catòlic, corrupte i incomprensible en relació a la varietat cultural. Creu que una Catalunya sense Espanya pot crear una societat més justa, lliure, solidaria, impulsar mesures a favor de l'ecosistema, dels drets humans i respectar veritablement les identitats sexuals. No s'identifica clarament ambel comunisme i l'anarquisme però simpatitza amb algunes de les seves idees i moltes de les persones amb les quals Manuel Huerga té una bona relació estan vinculats amb aquests moviments.
Les tres obres més destacades d'aquest autor són “Salvador”, de l'any 2006, “Antàrtida”, de l'any 1995 i “Gaudí”, de l'any 1988.
També són importants els seus treballs en televisió i també destaquen les sevesobres escèniques. Les més conegudes són “XVII European Film Awards (2004)”, “Gaudí (2004)”, “Centenari del Barça (1998)”, “Le Martyre de Saint Sébastien (1997)” i “Ceremonias Juegos Olímpicos Barcelona 92 (1992)”.

Lluís Arcarazo, s'ha basat en el llibre “Compte enrere” de Francesc Escribano, actual director de Televisió de Catalunya, per elaborar l'argument i els diàlegs de la pel·lícula...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Descripción Detallada De Personajes De La Película Salvador Puig Antich
  • Salvador puig antich
  • salvador piug antich
  • fianal de la pelicula salvador gaviota
  • Fianal De La Pelicula Salvador Gaviota
  • Comentario de la película de monseñor romero salvador
  • PUIG
  • Puig

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS