San Benet

Páginas: 7 (1744 palabras) Publicado: 28 de enero de 2014


















Índex
Cronologia……………………………………………………………. Pàg. 3
Desenvolupament………………………………………………. Pàg. 4 – 8
Comentari crític personal…………………………………….. Pàg. 8
Bibliografia………………………………………………………….. Pàg. 9

Cronologia

Desenvolupament
Introducció
Sant Benet de Nursia (Nursia, 480 - Montecassino, 547) és el gran pare del monaquisme occidental. És considerat patród'Europa i patriarca del monacat occidental. Després de rebre una bona educació a Roma, va començar a fer vida d'anacoreta, assentant-se prompte en les proximitats de Subiaco i fundant dotze monestirs; allí va redactar, entre el 523 i el 526, la seua Regla dels monestirs; després, a causa d'unes intrigues, va abandonar Subiaco i va fundar el monestir de Montecassino.
La Regla de SantBenet
L'obra que ens hi ha llegat és la que es coneix com a Regla de Sant Benet, en la que es fonen harmònicament les tradicions del monacat occidental anterior (les de Sant Agustí, Joan Cassià, el monestir de Leríns, Sant Martí de Tours) amb les de l'oriental (les de Sant Antoni, Pacomi, Sant Basili el Gran). En ella se subratlla que la comunitat monàstica ha de crear un ambient d'oració i detreball, manual i intel·lectual, que ha de practicar el monjo; per a això, este ha de prometre l'estabilitat en el monestir, la conversió dels costums i l'obediència a l'abat. Esta Regla està en la base de l'esplendorós desenrotllament medieval del monaquisme.
La Regla de Sant Benet, que consta de 73 capítols i un pròleg, va ser represa per Benito d'Anià en el segle IX, abans de lesinvasions normandes. Ell la va estudiar i va codificar, donant origen a la seua expansió per tota l'Europa carolíngia, encara que va ser adaptada per a restar importància als treballs manuals enfront de la litúrgia i als monjos. Posteriorment, la Regla de Sant Benet va adquirir gran importància en la vida religiosa europea durant l'Edat Mitjana, gràcies a l'Orde de Cluny i a la centralització detots els monestirs davall esta Regla, encapçalaments pels cluniacencs. En el segle XI va aparéixer la reforma del Cister, que buscava recuperar un règim benedictí més ajustat a la Regula. Altres reformes (com el camaldulés, l'olivetana o la silvestrina) han buscat també reviure diferents aspectes de la Regla de Sant Benet.
A pesar de diferents moments històrics, en els quals laindisciplina, les persecucions o les agitacions polítiques han fet decaure la pràctica de la Regla de Sant Benet o han delmat la població monàstica, els monestirs benedictins han mantingut en tots els temps un gran nombre de religiosos i religioses. Actualment seguixen la Regla de Sant Benet al voltant de 700 monestirs masculins i uns 900 monestirs i cases religioses femenines, ubicats en els cinccontinents. S'inclouen en esta xifra monestirs de confessió protestant, tant anglicans com luterans.
La seua influència en el monacat és considerable tant en occident com en el món, especialment en el que concernix a la vida intel·lectual del cristianisme.
Número i nom dels capítols de la regla de Sant Benet
Capítol I: dels diversos gèneres de monjos.Cap II: De quin ha de ser l'abat. Cap III: De com els monjos han de ser cridats a Consell.Cap IV: dels instruments de les bones obres. Cap V: De l'obediència. Cap VI: Del silenci....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Benet Capó
  • Benet De Núrsía
  • sant benet
  • Juan Benet Biografia
  • Benet
  • Sant benet de núrsia
  • Herasme de Gònima/Benet Capo
  • Sanida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS