sant benet

Páginas: 4 (930 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2015
La regla de sant Benet és un codi de vida monàstica, obra de Benet de Núrsia, escrita en llatí els anys 534-550, d'una importància cabdal, es converteix en la base del monaquisme a Occident.L'esperit de la regla es resumeix en pax (pau) i ora et labora (resa i treballa).

Més enllà de la seva gran influència religiosa, és un dels treballs més importants escrits durant la formació de lasocietat medieval, encarnant la idea d'una constitució escrita, i d'una autoritat limitada per la llei. S'adreça a monjos principiants, i més particularment als novicis que es preparen durant un any per a laseva futura vida de monjo.

Benet redacta una regla senzilla que estableix una vida comunitària sòlidament estructurada, sota l'autoritat d'un pare espiritual, l'abat. Organitza la vida dels fraresa través de tres activitats: el treball manual, la lectura divina i l'ofici diví.

Privilegia la pregària personal per tal de tenir una comunicació més íntima amb Déu que porti a la perfeccióinterior. Limita igualment les exigències ascètiques, que es tradueixen per una intensitat més forta en el moment de la Quaresma en la imitació de Jesucrist. Predica igualment les virtuts monàstiques, comla humilitat, el renunciament a ell mateix, la caritat.

Taula de continguts [amaga]
1 Antecedents
2 La regla
3 Difusió i versions
4 La regla a Catalunya
5 Enllaços externsAntecedents[modifica | modifica el codi]
Les seves fonts principals són les regles i els escrits asceticomonàstics anteriors de sant Agustí, sant Jeroni, sant Basili (dins l'ortodòxia oriental), Joan Cassià i Cesarid'Arle, i especialment l'anònima regla del Mestre, base gairebé literal de la primera part.

La seva comunitat va fundar el monestir de Montecassino, entre Roma i Nàpols. La regla de sant Benet vaser conservada gràcies als monjos d'aquest monestir que, en el moment d'un atac dels Llombards, van aconseguir salvar el text. Gregoi I la va poder així reprendre en la seva Vida de sant Benet.

La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sant benet de núrsia
  • San Benet
  • Benet Capó
  • Benet De Núrsía
  • Juan Benet Biografia
  • Benet
  • Herasme de Gònima/Benet Capo
  • Santa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS