santa teresa de jesus

Páginas: 9 (2115 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2013
Si en medio de las adversidades persevera el corazón con serenidad, con gozo y con paz, esto es amor.

"Dios no ha de forzar nuestra voluntad; toma lo que le damos; mas no se da a sí del todo
hasta que nos damos del todo".
SANTA TERESA DE JESÚS
Ay que larga es esta vida! / ¡qué duros estos destierros! / ¡esta cárcel, estos hierros / en que el alma está metida! / Sólo esperar la salida mecausa dolor tan fiero, / que me muero porque no muero.

No da Dios más de lo que se puede sufrir.
CURRICULUM VITAE DE: SANTA TERESA DE JESÚS



DADES PERSONALS

-Nom i cognoms: Era coneguda majoritàriament amb el nom de Teresa de Cepeda y Ahumada, però també era reconeguda amb els nom de Santa Teresa de Jesús o Santa Teresa d'Àvila.
Es creu que la paraula “Teresa
Es creu que laparaula "Teresa" prové de la paraula grega "teriso" que es tradueix per "conrear"; conreadora. O de la paraula "terao" que significa "caçar", "la caçadora". Totes dues paraules van ser introduïdes a Santa Teresa, perquè la consideren "conreadora" de les virtuts i "caçadora" d'ànimes per portar-les al cel.

-Data i lloc de naixement: Teresa va néixer una freda matinada el 28 de març del 1515, aGoterrendura, Àvila.
Va ser batejada el 4 d’abril del mateix any.

-Data i lloc de la seva mort: Teresa va morir la nit del 4 d’octubre de 1582 amb l’edat de 67 anys, a Alba de Tormes, Salamanca. Va morir a causa d’una malaltia i sobretot d’esgotament, en braços d'Ana de Sant Bartomeu. Va ser enterrada al Convent de l’Anunciació (un convent que es troba al mateix lloc on va morir) el 15 d’octubre de1582 coincidint així amb el canvi del calendari Julià al Gregorià.

La seva festivitat es considera el 15 d'octubre


DADES FAMILIARS

El pare de Teresa era Alonso Sánchez de Cepeda, descendent de família jueva conversa, ja que el pare d’Alonso, l’avi de Teresa, Juan Sánchez de Toledo era jueu convers. Alonso va tenir dues dones. Amb la primera, Catalina del Pes Hainaut, va tenir dosfills: Maria i Juan de Cepeda.
Amb la seva segona esposa, Beatriz Dávila de Ahumada, que va morir quan Teresa tenia uns 12 anys, va tenir uns altres deu: Hernando, Rodrigo, Teresa, Joan de Ahumada, Lorenzo, Antonio, Pere, Jeroni, Agustí i Joana.
Tant el pare com la mare, Beatriz Dávila Ahumada, de Teresa, eren nobles castellans, que Teresa estimava molt, però es trobava una mica incòmode amb tantsgermans i germanastres, i per a referir-se a ells va escriure: "Por la gracia de Dios, todos se asemejan en la virtud a mis padres, excepto yo".
A més el seu pare, gastava gran part del seu temps entre llibres de Sèneca, Boeci, vides de Sants... que ell mateix s'encarregava de llegir als seus fills. La mare també era una apassionada de la lectura, especialment dels llibres de cavalleries. Peraixò, des de petita Teresa va heretar aquesta afició dels seus pares.


LA SEVA VIDA

Infància i joventut: Des de petits, Teresa i Rodrigo, el seu germà, eren molt aficionats a llegir vides de sants, ja que ho havien heretat del seu pare, i es van emocionar en saber que els que ofereixen la seva vida per amor a Crist rebien un gran premi al cel. Així que es van proposar anar a terres demahometans a declarar amics de Jesús i així ser martiritzats per aconseguir un bon lloc en el cel. Pel camí es van trobar amb un oncle seu que els va tornar a la seva llar. Llavors van decidir construir una cel.la al solar de casa seva per anar a resar allà de tant en tant, sense que ningú els molestés ni els distragués.
La mare de la Teresa va morir quan ella tenia tot just 12 anys, i a partir d’aquellmoment es va aficionar a llegir novel·les de cavalleria, com la seva mare. Es va aficionar tant que Teresa no estava contenta si no tenia cap novel.la entre les mans, però aquestes lectures li deixaven sentiments de tristesa i desil·lusió. El pare es va adonar del canvi d’ella i la va portar als 15 anys, a estudiar interna a l’escola de germanes Agustines d'Àvila, on solien estudiar noies de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Santa Teresa De Jesus
  • santa teresa de Jesus
  • Histeria Santa Teresa de Jesus
  • Santa teresa de jesus
  • SANTA TERESA DE JESUS
  • Santa teresa de jesus
  • Santa teresa de jesus
  • santa teresa de jesus

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS