Secundaria

Páginas: 2 (339 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2014
Introducció:

En aquesta tasca he d’elaborar un text oral sobre el vídeo la dieta mediterrània. On hauré de fer un resum sobre el contingut del vídeo. Primer hauré de fer una presentació,a continuació el resum i per finalitzar una breu conclusió o un comentari final. I després he de gravar-lo i penjar-lo a la tasca.

Resum:

Dieta mediterrània
Dieta ve del grec diaita,significat forma de vida. Mediterrània “Mar mediterrani” ve del llatí Mar medi terraneum, significat: Mar al mig de les terres. El mar mediterrani consta de 3.860km de amplada 2.5 milions km2.al llarg dels segles, la costa mediterrània ha estat habitada per pobles amb múltiples cultures. L’herència cultural es reflecteix a les ciutats mediterrànies i, especialment, a la seva dieta.Actualment te 22 països que dels quals fan un total de 250 milions de persones que parlen 30 idiomes. En els hàbits alimentaris podem trobar aliments de terra com per exemple: Vegetals, carnsi fruites.tambe podem trobar Aliments de mar com pet exemple: diferents tipus de peix, gambes y sípies. Y aliments que provenen dels cereals blat y civada, i trobem per exemple el pa i lapasta.
Al territori del mar mediterrani hi ha un clima càlid que ve bé per resoldre problemes de conservació d’embotits per a les carns, com per exemples: el pernil salat, el xoriço i labotifarra. També trobem derivats de la llet fermentada, com per exemples: els iogurts i els formatges. I per últim trobem les conserves de tota mena, com per exemples: el préssec en almívar i lesmelmelades.
Les begudes mes habituals son: la cervesa, el vi, i els destil·lats com per exemple: el cava y el xampany. Tot el menja es cuina amb oli d’oliva, i son productes locals i detemporada.

Comentari final:

La dieta mediterrània es una dieta molt equilibrada ja que conte molts diversos tipus de aliments. I es una dieta que la podem trobar a tot arreu del mediterrani.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Secundaria
  • Secundaria
  • Secundario
  • Secundaria
  • Secundaria
  • Secundaria
  • Secundario
  • Secundaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS