Secundaria

Páginas: 5 (1078 palabras) Publicado: 4 de junio de 2014

Unitat 4:
La música cinematogràfica
Des del seu naixament al 1897, el cinema s'ha fet acompanyat de música. Les primeres pel·lícules de cinema mu, es projectaven a la sala i eren musicades per un instrumentista, generalment al piano, o per una petita orquesta de corda. En aquestes primeres projeccions la música que servia de fons no havia estat creada especeficament per la perl·lícula, sinóque recorrien a composicions que ja existien.
A partir dels anys vint es començen a crear músiques originals,compostes especialment per a cada pel·lícula. Cada peça s'associa a un tipus d'escena, així que la matreixa peça serveix per ambientar en diferents pel·lícules passatges de por, guerra, intriga, amor,tristesa... Existeix una recopil·lació d'aquestes composicions anomenada "ambientes para52 modas y situaciones (1924)
1.Funció de la banda sonora la cinema
La banda sonora d'una pel·lícula conté els diàlegs desl personatges, el sò ambient i la música. Aquesta pot ser de pantalla o de fons.
La música de pantalla, es la que sona de forma real a l'escena: un ràdio que sona, una orquestra que anima un ball, uns músics tocant a un restaurant, etc...
La música de fons, és aquellaque serveix per a crear una atmofera determinada però que é impossible que aparegui a l'escena: a una iila deserta dificilmentveurem una orquestra tanmateix, si una escena en la que apareix un nàufrag s'acompanya amb música aquesta ens pot ajudar a entendre el seu sentiment.
La banda sonora te diverses funcions, vegem les més importants:
- Ambientar les èpoques i els llocs on trancorre lapel·lícula.
- Crear el tò i l'atmosfera de la pel·lícula ( acció, romanticisme, misteri, fantasia, etc...)
- Substituir diàlegs innecessaris, mitjançant la tècnica de Leitmotiv s'atribueix a cada personatge o acció un tema músical que és repeteix ( a vegades amb alguna variació) cada vegada que apareix.
2. Classes de música de cinema
La música de les bandes sonores de cinema pot ser original, ésa dir, haver estat composta especialment per a una determinada pel·lícula; o no ser original, és a dir, haver estat composta anteriorment amb una altra finalitat. És el cas del "Danubi de Johan Strauss", fill que forma part de la banda sonora de la pel·lícula " 2001: Una odissea a l'espai"; o la " Novena simfonia de Bethoven, que escoltem a "La taronja mecànica". Menció especial que mereix elcinema músical. A les pel·lícules d'aquest genera la música hi té un paper fonamental, perquè sosté l'argument. Entre el clàssics podem destcar " Cantar sota la pluja", "West Side Story", "Cabaret" o "Un americà en París"; i més recentment "Moolin Rouge", "Chicago" o "Hairspray"
3. Com la música genera emoció
Aprofundim una mica més en la intenció de la música cinematogràfica: crear una emoció enels espectadors. Per això només ens cal agafar una pel·lícula coneguda i visionar alguna de les seves escenes principlas sense sò; de seguida veiem que no es produeix la mateixa sensació. Això es més evident a les pel·licules de terror. moltes vegades, la música anticipa el que succeirà per mitjà de motius musicals que tots coneguem. L'ús del silenci previ a un cop d'efecte, sonor es també unrecurs molt utilitzat per generar una emoció de por o ensurt wn l'especatdor.
4. Principals compositors de bandes sonores
Als inicis del cinema sonor els compositors més refluants van ser Max Steiner ( Lo que el viento se llevó) i Erich Wolfgang Korngold ( El príncep i el captaire o Les aventures dde Robin Hood).
Als anys 40 i 50 , Hollywood va conertir-se en la meca del cinema i esl estudiestenien wn nòmina grans directors, orquestres i compositors. L'estil de la música pel cinema era clàssic. Grans orquestres, preferenment de corda, enregistraven en directe damunt de la pel·lícula una vegada aquesta ja estava filmada. Entre els més representaius podem destcasr Miklós Rozsa (Ben-Hur) o Bernar Hemann (Psicosis).
Als anys 60 els directors serán més importants que els estudis del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Secundaria
  • Secundaria
  • Secundario
  • Secundaria
  • Secundaria
  • Secundaria
  • Secundario
  • Secundaria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS