Segle Xx Estats Units

Páginas: 6 (1304 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2012
CAUSES DE LA GRAN DEPRESSIÓ
Les causes van ser múltiples i diverses. Es van produir 4 crisis relacionades entre elles: crisi agrícola, industrial, borsària i bancaria. Totes degudes a un creixement de l’economia accelerat, descontrolat i desequilibrat.
Els anys 20 van ser uns anys d’una gran producció agrícola, van ser uns anys de bones collites i va augmentat la productivitat i la producció.Però cap el 1925 la davallada de la demanda externa a causa de la recuperació d’Europa i de les seves polítiques proteccionistes, van causar sobreproducció i els preus agrícoles van baixar molt, pagesos es van arruïnar i molt d’ells van emigrar cap a les ciutats on es concertava l’industria, que havia experimentat un augment important de producció i productivitat durant els anys vint. Peròl’arribada dels pagesos va provocar que hi hages més atur i que els salaris industrials disminuïssin, però la producció industrial va seguir augmentant. Aquest augment va anar acompanyat d’una forta davallada de la demanada tan externa com interna(causada per la contenció dels salaris i per la ruïna dels agricultors) i tot plegat va desencadenar en una altre crisis de sobreproducció.
Per altre partl’acumulació dels beneficis industrials va fer que augmentessin les inversions en borsa. La pujada de les cotitzacions va donar lloc a un bombolla especulativa caracteritzada per la sobrevaloració de les accions. L’augment del valor de les accions es produïa pel convenciment entre els inversors de que com més aviat compressin més gran serien els sues beneficis, no pas com a resultat dels dividends quehavien de percebre, sinó com a resultat de la diferencia entre el preu de compra i el preu de venda. La gent creia que les cotitzacions continuarien pujant i per això la demanda de valors borsaris i cotitzacions al mercat va augmentar. Finalment alguns inversor es van a donar de que no podien seguir pujant enterament i van començar a vendre les seves accions amb l’esperança d’ obtenir beneficis i noperdre els diners. Un pànic borsari es va extendre per la borsa de Nova York els preus van començar a baixar i l’oferta d’accions va augmentar moltíssim el 24 d’octubre de 1929 es va produir el Crac de Wall Street dia en que es van posar en venda més de 13 milions d’accions .El 29 d’octubre de 1929 va ser un dia molt negatiu, el camí cap a la deprecio havia començat. Els sistema bancari va ser undels primer afectat ja que el inversor en borsa, arruïnat no van poder tornar els seus crèdits als bancs. Amés els bancs havien acceptat accions de borsa com a garantia dels préstecs. La por de que els bancs fessin fallida va créixer i la gen acudia per treure els diners dels sues comptes, però els bancs no podien tornar-los per manca de recursos monetària. Això va desfermar la crisis bancàriai molts bancs van haver de tancar, milions de famílies es van arruïnar. Per superar les dificultats els bancs van reduir la concessió de crèdit per a la inderita i el consum però això va agreujar més la situació per va impedir que les empres i famílies paguessin els seus deutes i que poguessin mantenir el consum.
Tot plegat l’enfonsament de la borsa, la ciris bancaria i las crisis desobreproducció van conduir a la depressió econòmica sense precedents que es va estendre per tots els sectors de la economia nord-americana i també a la resta des països capitalistes.
LA GRAN DREPESSIÓ DELS ANYS 30
l’ enfonsament de la borsa de Nova York va posar en marxa una sèrie de ,mecanismes que van conduir a una depressió econòmica sense precedents , que es va estendre per tots els sectors del’economia nord-americana i també per la resta dels països capitalistes. Les connexions de l’economia internacional van fer que la situació dels estats units tingues repercussió als altres països del món especialment a Europa.
L’atur va augmentar moltíssim la producció industrial del mon va baixar i el comerç internacional també, els productes d’alimentació i primeres matèries que s’exportaven...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Lideratge Dels Estats Units
  • Estats Units Angles
  • crisi estats units
  • Historia Segle Xx
  • El primer terç del segle XX
  • Narrativa segle xx
  • los ismos segle xx
  • Treball de Sintesis Estats Units

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS