Segmentació De Mercat

Páginas: 10 (2361 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2012
| |





INTRODUCCIÓ



Realitzarem aquesta pràctica sobre l’empresa IKEA que ha aconseguit posicionar-se de manera excel·lent en el mercat. IKEA basa el seu model de producció en el preu, el disseny i el muntatge. Els seus sistemes de embalatge iemmagatzematge estan estudiats per maximitzar l’espai, el transport i el cost.

Moltes persones associen Suècia amb una manera de viure fresca i saludable. Aquesta manera de viure queda reflectida en la gamma dels productes d’IKEA. La sensació de l’aire lliure es reflecteix en els colors i materials que s’utilitzen i la sensació d’espai que produeixen: fustes clares, teixits naturals i superfíciessense tractar. Suècia és un país fred i fosc durant una part de l’any, per això decoren les seves llars amb espais il·luminats i alegres que donen una sensació estiuenca en l’interior de les seves llars durant tot l’any.

Els dissenyadors d’IKEA van combinar la influència clàssica amb els estils populars suecs més càlids creant un model de disseny de decoració actualment reconegutinternacionalment. El disseny de la gamma de productes IKEA, moderna però no excessivament, funcional i atractiva, pensada per la gent i amb especial atenció als nens, continua amb la tradició sueca.

D’altra banda Suècia té fama a tot el món d’oferir una seguretat i qualitat fiables, i les botigues IKEA ofereixen la qualitat esperada.





HISTÒRIA

[pic]



L’empresa IKEA va ser fundada l’any1943 per Ingvar Kamprad que llavors tenia 17 anys. El nom de l’empresa estat format per les inicials del seu nom “IK” juntament amb la “E” que és l’inicial de Elmtaryd, el nom de la granja i la “A” de Agunnaryd el poble on a néixer i créixer.

En els seus inicis IKEA venia productes a preus reduïts per atendre les necessitats de la gent com bolígrafs, carteres, marcs per quadres, tapetes peraules, rellotges, joies i mitges de nylon.

L’any 1948 introdueix la venda de mobiliari realitzat per fabricants locals dels boscos propers a casa seva. La resposta va ser positiva i va ampliar la línia.

L’any 1951 va publicar el primer catàleg per poder vendre a major escala. La publicació d’aquest catàleg ha continuat fins l’actualitat.

L’any 1953 es va obrir l’exposició de mobles a Älmhult(Suècia) on per primera vegada els clients podien veure i tocar els productes de decoració abans d’adquirir-los. D’aquesta manera IKEA demostra clarament la seva funcionalitat i qualitat dels seus productes econòmics. Aquesta innovació té un gran èxit i permet als clients escollir la millor relació qualitat-preu.

L’any 1956 estudien el disseny de mobles per poder-los embalatjar en paquetsplans i incorporen també l’automuntatge.

L’any 1958 es va inaugurar la primera botiga IKEA a Suècia, amb una superfície de 6.700 m2., la major exposició de mobles d’ Escandinàvia. En aquesta botiga és on IKEA va obrir el primer restaurant IKEA.

L’any 1963 IKEA va inaugurar la primera botiga fora de Suècia, concretament va ser a Oslo (Noruega).

A la dècada dels 80 IKEA es va establir a EEUU,Itàlia, França i Regne Unit.

L’any 1982 es crea el Grup IKEA amb seu social als Països Baixos.

Als anys 1990 es crea l’apartat “IKEA i els nens” amb la finalitat de trobar solucions per a les famílies amb fills menors.

La primera botiga d’Espanya es va inaugurar l’any 1996 a Badalona.

IKEA va presentar la seva pàgina web l’any 1997.

A la dècada dels 2000 va ampliar el mercat a Japó,Rússia i Xina.





PREGUNTES SOBRE L’EMPRESA



1) Quins bases de segmentació de mercats utilitza l’empresa? És a dir, quines variables utilitza per dividir el seu mercat?



IKEA segmenta el mercat utilitzant diferents variables :



Segmentació geogràfica

Les botigues d’IKEA s’han anant expandint en diferents països d’arreu del món. IKEA realitza estudis sociològics per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Segmentació de mercat
  • mercat
  • mercat
  • El mercat
  • Segmentacio
  • Segmentacio
  • Marino mercate
  • dijous mercat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS