Selectividad

Páginas: 2 (374 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2012
Anna Vivas Alonso Nº33

Bilbao – New York – Bilbao
La familia y l’art

Al llarg de la novel·la Kirmen Urive ha anat contant, records, historietes. Probablement les més abundants són relacionadesamb la seua família i algunes relacionades amb l’art. Que significarà per a ell la seua família? Analitzant-ho ens donem conte de prou coses.
El llibre després de fer una comparació dels arbres ambels peixos comença parlant del seu avi matern. Més endavant també parla del seu avi patern encara que va morir abans de que ell aguera naixcut, açò demostra el seu interès en ell. Unes de les gransintrigues del llibre es averiguar l’explicació del nom del vaixell “dos amigos” del seu avi, que després d’una búsqueda descobreix que el nom el van ficar els antics propietaris del vaixell. També parlade les seues avies, anècdotes que varen viure, encara que parla més de la línia familiar masculina. Ell té un “fill”, aquest es el fill de la seua parella, encara que a ell açò no l’importa, demostraque que l’estima com si fora el seu fill biològic. En la pàgina 183 podem veure un poema. “Vas néixer als meus ulls amb tretze anys. Així de cop i volta. Va ser un part molt original…”. A part de totaçò a la novel·la hi ha un concepte important, l’art, que esta present al llarg de tota la novel·la, en una ocasió es compara amb el quadre de les Menines, perque es veu el que hi ha darrere delquadre. Parla d’un pintor anomenat Arteta, una historia que va sobre una que fa de model en un quadre sense el consentiment dels seus pares i se’n adonen molts anys desprès gracies al seu net, etc.Comenta moltes obres, pintors, (pàgina 131) “Es ple d’obres d’autors molt coneguts: Goya, Vermeer, Turner, Monet i altres”, i seguix enunciant obres.
En conclusió hem pogut deduir que pareix ser que per al’autor la família a suposat un lloc quasi necessari per a ell, i respecte a l’art clarament ens adonem de que anté i li entusiasma. De manera directa o indirecta al llarg del llibre expressa els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • selectos
  • Selectividad
  • selectividad
  • Selectividad
  • selectividad
  • Selectividad
  • Select
  • select

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS