seminari tice

Páginas: 5 (1072 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
SEMINARI 2
Delors,J. (1996). La educación encierra un tesoro. Madrid: Santillana

RESUM
L’autor de l’article “La educación encierra un tesoro”, J. Delors, afirma que la Comissió creu en la necessitat d’introduir les noves tecnologies en el món educatiu, principalment, i, conseqüentment, en el laboral.

La Comissió posa de manifest que la revolució tecnològica afecta directament l’àmbitde l’educació, primerament, perquè permet crear un entorn cultural i educatiu que diversifiqui el coneixement i el saber, i perquè, a més a més, les noves tecnologies tenen una gran capacitat d’emmagatzematge d’informació.

Aquesta mateixa entitat, alhora, distingeix la utilització d’aquesta nova eina entre països industrialitzats i els que estan en vies de desenvolupament. Així, doncs,considera oportú que la tecnologia s’adapti a la situació de cada territori. Per exemple, en els primers es tractaria d’aprofitar els mitjans audiovisuals, així com la possibilitat de dirigir-se a grups minoritaris; en els segons, permetria l’accés per part de tot un poble sense recursos a l’educació. Tot això, promouria la igualtat d’oportunitats.

Alhora, destaca que la seva introducció s’ha de fertant en escoles com en universitats, ja que la possibilitat que tenen els alumnes de marcar el seu propi ritme d’aprenentatge és un element motivador. Si fos així, caldria, doncs, replantejar-se la figura del docent. Segons la Comissió, aquest seria insubstituïble, ja que hauria de fer igualment un seguiment dels educands i ensenyar-los-hi a buscar i relacionar les diferents informacions. Però siaixí fos, els mestres ja no serien l’única font de transmissió de coneixements i sempre necessitarien d’una formació contínua en el camp de nous recursos tecnològics.

Per implantar tot aquest procés cal, tal i com afirma la Comissió, que aquest tema sigui prioritari en els debats polítics de cada país.


REFLEXIÓ SOBRE LES IDEES ESMENTADES

Tal i com afirma J. Delors en aquest article,és cert que el sistema educatiu s’ha d’adaptar a l’entorn, i això vol dir, també, incorporar recursos actuals que la societat n’estigui fent ús. Un d’aquests, i probablement, el més important en els darrers segles, és la tecnologia. Si el sistema educatiu obviés aquest mitjà d’accés al coneixement, seria per a mi, un gran error, és per això, que cal remarcar la seva importància, ja en les escoles(com penso que aquestes fan).

Estic d’acord en què aquest nou mètode d’ensenyament permet l’accés a l’educació per part de tothom des de qualsevol punt del món, sense fer cap tipus de distinció. Per tan, potser si que s’aplicaria, aquí, un sistema igualitari. Ara bé, no sé fins a quin punt, un poble que viu en condicions precàries, començaria a preocupar-se de l’educació si té altresnecessitats bàsiques sense cobrir (piràmide de Maslow). Però suposant, que aquestes necessitats estiguessin cobertes, és cert, que un poble format i informat, és bàsic per poder garantir un món més just. És per això que l’intervencionisme per part del govern de cada país en l’educació, en tan que necessari, és també perillós, ja que la manipulació sempre és possible, fins i tot, en Internet.

Enquan a la idea de la implantació de tecnologies en escoles i universitats, estaria d’acord en la utilització d’aquestes en ambdues institucions, però diferenciant el tipus d’ús que se’n fa a cada una d’elles. Bàsicament, l’article parla de l’educació a distància. Crec que és vital que els infants i adolescents, tinguin una participació activa, per tan, presencial, a l’escola. Ja que no només és latransmissió de coneixements el que aquí es fa, sinó que serveixen, com hem dit moltes vegades a classe, com a centres socialitzadors, i com a tal, també s’ensenyen altres valors que no formen part de la matèria de l’assignatura. És difícil transmetre el sentit d’humanitat a través d’una màquina. Sí estic d’acord en què s’ensenyi als centres escolars a fer ús de les noves tecnologies i que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • seminario tic
  • SEMINARIO DE ENZIMAS CITOPLAM TICAS
  • Seminario de tica en la pr ctica profesional
  • SEMINARIO DE PROBLEM TICA SOCIO ANTROPOLOGICAS
  • Seminario 01 Pol Ticas Y Lineamientos De Salud
  • Seminario
  • Seminario
  • Seminario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS