SENEGAL

Páginas: 31 (7658 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2013
Treball d’investigació sobre un país del tercer món: SENEGAL
1. Introducció.
Senegal (República del Senegal com a nom oficial) és un estat sobirà d'Àfrica Occidental, el seu territori està organitzat en 14 regions.
Senegal limita amb l'oceà Atlàntic a l'oest, amb Mauritània al nord, amb Mali a l'est, i en conjunt amb Guinea (Guinea- Conakry) i Guinea Bissau cap al sud. Gàmbia forma unenclavament virtual dins de Senegal, seguint el riu Gàmbia durant més de 300 km terra endins. Les illes de Cap Verd es troben 560 km mar endins, enfront de la costa senegalesa.
La població del país s'estima en aproximadament 13 milions de persones. Ocupa el lloc 87 quant a extensió territorial.
Senegal està situat en la part Oest del continent africà, entre 12º8 i 16º41 de latitud nord, i 11º21 i17º32 de longitud Oest.
El paisatge senegalès consisteix principalment en plànols ondulats per la sorra de l'oest de Sahel que creixen fins a faldilles de muntanya en el sud-est. Allí es troba també el punt més alt de Senegal, un accident geogràfic sense nom prop de Nepen Diakha, amb 581 m d'altura. El límit del nord està format pel riu Senegal. Altres rius destacables són el riu Gàmbia i el riuCasamance. La capital Dakar jeu sobre la península Cap Verd, el punt més occidental de l'Àfrica continental.
El país s'estén sobre 196.192 km2. Comparat amb els països veïns (Mali i Mauritània), Senegal és un país minúscul.
El clima és tropical amb dues estacions, una seca i una altra plujosa:
Una estació plujosa de juny a octubre, amb inflexió a l'agost, i variable segons la latitud.S'aconsegueixen les temperatures màximes i s'originen tempestes tropicals i huracans a la zona del Carib.
Una estació seca de novembre a juny, amb alisis continentals. En aquesta estació, concretament en el mes de gener, s'aconsegueixen les temperatures mínimes.

2. Procés de colonització.
La colonització de Senegal va començar en 1850 (Napoleó III) quan França que ja utilitzava una illa de Senegal per alcomerç d'esclaus negres cap a les colònies franceses del Carib, es va apoderar del territori. En els seus començaments la tracta d'esclaus era l’únic negoci rendible per a França, després alguns colons van començar cultius de diversos productes (bananes, canya de sucre, cafè), però Senegal mai va ser una colònia "rica". Sota el govern francès l'economia de Senegal va experimentar un creixementimportant gràcies al cultiu dels cacauets, que es destinaven al comerç d'exportació.
En quan a l’organització política, durant 1848-1852, els francesos residents a Senegal i els habitants de color de Saint-Louis i Gorée (una illa propera a Dakar) van triar un diputat a l'Assemblea Nacional de França, i novament en 1871, aquesta vegada amb participació dels habitants de Dakar i Rufisque. En 1914,per primera vegada un africà de color, Baise Diagne, va resultar triat diputat al Parlament francès, ja que va ocupar fins a 1934. Després de la II Guerra Mundial, es va crear a Senegal una assemblea local que va concedir a tots els ciutadans de la colònia el dret al vot. En aquell temps, la política local estava en mans de Lamine Guèye i Léopold Sédar Senghor, els representants de la colònia alParlament francès. Els senegals, guerrers molt cotitzats, van ser enganxats en l'exercit francès i van continuar en ell fins a la fi de la Segona Guerra Mundial.

Al gener de 1959, Senegal i el Sudan francès es van unir per formar la Federació de Mali, que es va convertir en una nació totalment independent el 20 de juny de 1960, com a resultat de la independència i l'acord de transferència depoder signat amb França el 4 d'abril de 1960. A causa de dificultats polítiques internes, la Federació es va dissoldre el 20 d'agost de 1960. Senegal i Soudan (renombrat com la República de Mali) van proclamar la seva independència. Léopold Senghor, un conegut poeta internacional de la negritut, polític i estadista, va ser triat com a primer president de Senegal a l'agost de 1960.

3. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Senegal
  • Senegal
  • senegal
  • Senegal
  • senegal
  • Senegal
  • senegal
  • Senegal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS