Separació de mescles

Páginas: 4 (786 palabras) Publicado: 5 de septiembre de 2014
INTRODUCCIÓ

La separació de mescles són mètodes que es poden emprar per separar diferents substàncies. Les mescles poden ser heterogènies; és a dir, que els components que la formen esdiferencien o homogènies, on els components no es poden distingir.
Hi han diferents tècniques per tal de separar mescles.
Si tenim un sòlid insoluble i un líquid en una mescla els podem separar perdiferents mètodes; un d’ells, el que nosaltres hem escollit és per filtració. La filtració és la separació de les partícules sòlides del líquid on es troben.
Per altra banda, treballarem la imantació omagnetització. Aquest mètode consisteix a separar dues substàncies sòlides aprofitant la propietat d’una d’elles de ser atretes per un imants.




PLANTEJAMENT

Amb aquestes dos experimentstractarem de demostrar als nostres alumnes de Cicle Superior la separació de diferents materials a partir dels dos conceptes esmentats anteriorment, la filtració i la imantació.
Realitzarem aquests dosexperiments per tal que vegin com un mateix element (en aquest cas la sorra) s’ha de separar de manera diferent depenent de l’altre material (un líquid: l’aigua i un altre sòlid: llimadures de ferro).Pel que fa al mètode del filtratge com bé hem citat a la introducció, es tracta de separar les partícules sòlides de les líquides, de la dissolució. El líquid passa pel filtre gràcies a l'acció de lagravetat.
Obtenim dos mètodes de filtració:
1. Filtració a pressió normal, que és que nosaltres treballarem.
2. Filtració a pressió reduïda o al buit, per succió.

En referència al primermètode, s’utilitza com a material filtrant el paper de filtre, el qual trobem dos tipus d’aquest: filtre llis i filtre de plecs.




Per altra banda, tenim el concepte de la imantació/magnetització:consisteix en aplicar una font magnètica a una barreja en la qual algun component sigui atret per al magnetisme.


Ambdós experiments els realitzarem en grups de quatre nens per tal que els nens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Separaci N De Mesclas
  • INFORME DE LA PRÀCTICA 1. Separació de mescles i purificació de substàncies.
  • Mesclado
  • Pràctica de Química: SEPARACIÓ DE MESCLES PER FILTRACIÓ
  • separacioes
  • Mesclas
  • Mesclas
  • Mesclas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS