Seres Mitológicos

Páginas: 95 (23652 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2012
CAPÍTOL I
ANÀLISI DE L’ODISSEA

1.1 INTRODUCCIÓ DE L’ODISSEA

L'Odissea, atribuïda a Homer, és un dels grans poemes èpics grecs, l'altra obra magnífica és la Ilíada escrita per Virgili. Segons les fons històriques l’Odissea va ser redactada al segle IX aC. Aquesta composició té vint-i-quatre cants, en el quals es pot apreciar de forma clara les tres parts de l’obra que són les següents:La Temàquia , cants (I al IV), explica el viatge de Telèmac en la recerca del seu pare. Les aventures d’Ulisses, cants (V- XII), ens relata les aventures de l'heroi grec des de que va partir de la conquerida Troia fins tornar a la seva llarg, Ítaca. Finalment, trobem La venjança d’Ulisses on Odisseu amb l’ajuda del seu fill derroten als pretendents i la pau torna a Ítaca.
Aquest és l’ordre quesegueix Homer, un ordre que presenta la trama de manera complexa, ja que la narració s’inicia in medias res i continua relatant de forma lineal i clara allò que ja ha passat,cedint la paraula al protagonista.
En un principi l’Odissea era un poema oral, però després es va fixar per escrit i va ser traduïda a centenars de llengües. És considerada un dels poemes fonamentals del cànon de laliteratura occidental, ja que la seva influència és evident en molts temes de mitologia i en llibres d'altres cultures.
A més aquesta obra és una referència per la literatura d'aventures i de viatges, perquè agafa com a marc el mar Mediterrani, on es desenvolupa un itinerari marítim ple de llocs perillosos i fantàstics.
El poeta grec destaca d’entre tots els herois Ulisses, qui no és fill de capdéu sinó de Laertes, rei d’Ítaca. No gaudeix d’un armament com el d’Aquil·les, sinó que es caracteritza pel seu tarannà. Entre les seves qualitats destaquen l’astúcia, la seva intel·ligència i eloqüència, per això gaudeix d’un gran prestigi a més de ser un personatge molt important en la guerra de Troia.

L’heroi actua amb intel·ligència davant de situacions perilloses, a més de ser l’homeque formula l’ardit del cavall de fusta. El seu personatge és complex, ja que no lluita amb la força física sinó que empra les seves qualitats que el porten a l’èxit.
Ulisses és més que un guerrer, és un aventurer marí que solca la misteriosa mar Mediterrània, en la qual s’enfrontarà amb diversos éssers mitològics. Gràcies a la seva intel·ligència gaudeix del favor d’Atenea, la deessa de lasaviesa. La filla de Zeus el té en molta estima perquè admira el seu enginy. Però no és l’única immortal que està al seu favor. Hermes, és un dels altre déus que afavoreix l’heroi en el seu periple.
La característica més gran d’Ulisses és la nostàlgia que sent per Ítaca, Penèlope i el seu fill. La seva angoixa és tan gran que fins i tot refusa l’oferiment d’ immortalitat de la nimfa Calipso.Homer presenta al seu personatge principal com un heroi més proper a la realitat, un gran guerrer, però també com un home destre que sap construir un bot amb les seves mans o el seu llit nupcial, aprofitant l’arrel d’una olivera. És un aventurer solitari que confia el seu destí al seu enginy i a les seves arts de seducció. Ulisses triga vint anys en torna a la seva llarg, però ho fa enriquitd’experiències que desprès podrà explicar a tothom, ja que el seu art de narració captiva als oients.
No deixem de banda altre dels encants més evidents de l’Odissea, les seves figures femenines. Hi ha un bon nombre de personatges femenins que impressionen la memòria del lector. Aquestes figures exerceixen una fascinació curiosa, com Penèlope, Calipso, Circe, Nausica, Arete, Helena i fins i tot Euriclea.Cadascuna té la seva pròpia personalitat i totes se‘ns presenten amb molt de respecte. Totes aquestes dones tenen una conducta exemplar, ja que fins i tot l’antic adulteri d’Helena amb Paris sembla disculpar-se com un >. En canvi, les joves donzelles del palau d’Ítaca que van actuar de manera massa amable amb els pretendents van rebre un càstig terrible.
Aquest interès, simpatia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Seres Mitologicos
  • seres mitológicos
  • Seres mitologicos
  • seres mitologicos
  • Seres Mitologicos
  • Descripción de los seres mitologicos de la odisea
  • Seres Mitológicos E Historia
  • Sere mitologicos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS