Setmana Tràgica

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 8 de abril de 2014
Alba Roldán Regalón
DESCRIPCIÓ D’UNA FONT HISTÒRICA

a) Descriviu el tipus de font i digueu de què tracta. (recordeu que les fotografies són primàries, i què heud'assenyalar qui fa la foto, si es sap, quan es va fer, on es va fer, i la descripció de la informació que conté)
Aquesta font es tracta d’una font directa, una fotografia. En aquesta fotografia apareixenconvents cremats durant la Setmana Tràgica, com indica el seu títol. Va ser feta a Barcelona, al mes de juliol de l’any 1909. Durant la setmana del 26 de juliol de 1909 van produir-se a Barcelona unasèrie de fets que van ser posteriorment anomenats en el seu conjunt “La Setmana Tràgica”. Alguns d’aquests fets van ser la crema de convents i edificis religiosos, i barricades al carrer un cop la ciutatde Barcelona es declarada en estat de Setge.
b) Digueu quin és el context històric de les dades que proporciona la font.
Aquesta font està situada al 1909, durant la Crisi de la Restauració, quecomprèn des de l’any 1898 fins al 1923. El 26 de juliol d’aquest any un grup de soldats reservistes van ser cridats per embarcar cap al Marroc, amb qui Espanya estava en guerra en aquell moment. Aquellmateix dia hi havia convocada una vaga general. Aquesta vaga va acabar convertint-se en un esclat de violència que es dirigeix contra l’església.
Des de 1905 Espanya estava en guerra amb el Marrocja que a la conferència d’Algeciras se li va concedir a Espanya el control del nord del Marroc i del Golf de Guinea, i la presència no desitjada de l’exèrcit espanyol al territori va ser l’inicid’aquella guerra. Amb el desastre del 98 a Cuba i les batalles que s’estaven perdent al Marroc, que reservistes de Barcelona fossin enviats a aquesta guerra va ser pres com una ofensa i aquest fet juntamentamb la vaga general convocada i l’esclat de violència en el que es va convertir van originar la Setmana Tràgica. Es cremen convents i escoles religioses i Barcelona es declara en Estat de Setge....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • conseqüències de la setmana tràgica
  • Setmana Tràgica
  • Setmanes
  • tragica
  • Una setmana de sufriment
  • Una setmana a la foscor
  • categorias de lo tragico lo tragico
  • tragicos griegos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS