Sexeni Democràtic (Català)

Páginas: 4 (872 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013
Examen 1 Història 2 de Batxillerat (Octubre 2013)

Durant 6 anys es va intentar la construcció d’un règim democràtic a Espanya. Això significava introduir els principis democràtics: sufragiuniversal masculí, drets polítics àmplis i reformes socials per avançar en l’igualtat. (Tot això es va conseguir durant un temps fins que es van tornar a instaurar els Borbons a Espanya).
La revolució del1868.
1866 es va produir una crisis económica molt greu que, unida a un desgast polític del règim Isabela, va desencadenar una revolució contra la monarquia. Els insurrectes eren els grups marginatsdel poder: unionistes, progressistes i democràtes, que es van unir per presentar una alternativa al sistema vigent, basada en la democratització de la vida política i en la recuperació econòmica(Pacte d’Ostende) (La revolea no la va fer el poble sino que els insurrectes).
El moviment, encapçalat per Prim (progressista) i Serrano (unionista), va esclatar el setembre del 1868 amb la insurrecció del’esquadra del birgadier Topete, va anar seguit de revoltes a les ciutats principals, on es van formar juntes revolucionàries. Les tropes fidels al govern i a la reina van ser vençudes i Isabel II vamarxar cap a l’exili.
Es va formar un govern provisional, al capdavant del qual s’hi van col·locar Prim i Serrano, que van impulsar un programa de reformes. Es van reconèixer els drets fonamentals iel sufragi universal masculí, es va reformar l’ensenyament i es van democratitzar els ajuntaments. Finalment, es van elegir unes noves Corts, que van aprovar la Constitució del 1869, de caràcterdemocràtic. (Aquesta constitució de 1869 deia que Espanya es constituiria com una monarquia. No hi havia rei. El general Prim no trobava ningú que volgués ser Rei d’Espanya. Finalment es va trobar unapersona a Itàlia que si que va voler ser Rei. Va venir a Espanya i va exergir com a Rei. El primer que va tenir que fer com a Rei d’Espanya va ser anar al enterrament del general Prim, que havia set la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sexenio Democrático (catalán)
  • Democraticismo
  • SEXENIO
  • Sexenios
  • Sexenio
  • sexenio
  • sexenio
  • sexenio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS