Señor

Páginas: 7 (1699 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2012
Ampliació mòdul 1 Planificació i Mitjans Publicitaris I


Conceptes quantitatius

Conceptes per a seleccionar mitjans i suports.


Públic objectiu o target group

Suposa el segment de consumidors / usuaris a qui es dirigeix prioritàriament una campanya publicitària. Habitualment, es defineix en base a variables sociodemogràfiques, però cada cop més, es tenen en compte valorspsicogràfics. Exemples de públics objectius: joves de 13 a 24 anys, mares amoïnades per la salut dels seus fills, persones que pateixen mal d’esquena...

Penetració de mitjans

Pot expressar-se en percentatge o en nombres absoluts. Es refereix al nombre de persones que han “consumit” en un període de tems establert, el mitjà en concret.

A la pàgina 12 de la versió impresa del material, el gràfic 1mostra l’audiència per mitjans a través de l’eina EGM per a diferents públics objectius: Individus de 18 a 24 anys i individus de 50 a 54 anys.

A continuació trobeu un gràfic que mostra l’audiència dels principals mitjans en columnes i on es pot apreciar la diferència del consum de mitjans d’un target vs un altre. Així, mitjans com la televisió mostren nivells d’audiència bastant semblants, ialtres mitjans con Internet, o cinema, mostren una diferenciació important de l’audiència (penetració) en funció de la franja d’edat estudiada. Són dades d’EGM (Estudi General de Mitjans).

[pic]


Al mòdul 2 estudiareu les diferents fonts d’informació, i amb especial rellevància, l’EGM. Les dades de l’EGM s’actualitzen 3 cops l’any, i s’estudien habitualment juntament amb acumulats dels 2 últimsestudis, conformant així “anys mòbils”. Les dades es poden treballar d’una manera bastant fàcil a través d’un software informàtic per a estudiar el comportament de l’audiència en funció de les seves característiques sociodemogràfiques, principalment, i de variables actitudinals i psicogràfiques.

A la pàgina 13 del material imprès trobareu un altre gràfic (nº 2, “Evolució de la penetració”) quemostra l’evolució, des de l’any 1997 de la penetració de diferents mitjans. Les dades en concret mostren l’evolució del % de penetració o de audiència des de l’any 2000 fins el 2010.

L’audiència també pot mesurar-se en “milers”. A la pàgina 14 (gràfic nº 3) trobareu un ranking de l’audiència de la premsa sobre el total població controlat per l’EGM (individus majors de 14 anys).

A la pàgina15 del material imprès es mostra un nou ranking segmentant el públic objectiu en individus de més de 16 anys de Catalunya. Com podeu observar, l’ordre d’aparició dels suports varia en relació al primer gràfic ja que fan referència a diferents àmbits geogràfics.

A continuació, us adjuntem un altre exemple. Primer pel total població (majors de 14 anys) i després, per a un target més específic:homes de 25 a 35 anys, de classe social alta, mitja alta i mitja-mitja.


[pic]
Com podeu observar, El Mundo, sisè diari en quant al target generalista (total població), es converteix en el cinquè en el target específic, d’homes 25-35 de classe social a, ma i mm.

La xifra indicada sobre cada columna correspon al nombre de lectors (Expressat en “milers), de cada suport. Així, Marca té2.349.000 lectors del Total Població (majors de 14 anys), 437.000 d’ells, homes de 25 a 35 anys de classes socials mitja a alta.





Audiència

Ja als paràgrafs anteriors hem aplicat el concepte d’audiència a la interpretació dels gràfics. En tot cas, ressaltarem que l’ audiència expressada en % es el RATING i que l’audiència útil es refereix al número de persones de l’audiència que conformen eltarget. El concepte d’audiència útil pot expressar-se també tant en % com en milers.

Reprenent l’exemple anterior de premsa, en el cas de que el nostre públic objectiu fossin els homes estudiats al gràfic, parlaríem d’una audiència útil del diari Marca de 437.000 individus sobre l’audiència total del suport de 2.349.000 persones.

Audiència en TV

En referència a la TV, el share o quota...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Señor
  • Señor
  • Señor
  • Señor
  • Señor
  • Señora
  • Señor
  • señor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS