Sicko

Páginas: 5 (1046 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
A Estats Units viuen 250 milions de persones. 50 milions d'ells no tenen segur de salut. I no poden permetre's segons que operacions o tractaments. 80.000 d'ells moriran cada any per posar-se malalts.El documental comença amb dos casos de persones que no tenen segur, un va perdre els seus dits i a un altre se li veu cosint-se una ferida en la cama. Al que va perdre dos dits, li van implantar un ili van tirar l'altre a les escombraries perquè no tenia diners per pagar tots dos. Però Michael Moore diu que aquesta pel·lícula no tracta d'ells, tracta dels quals sí tenen segur metge. I aquí va, mostra casos de gent amb segur que no els operen per diversos motius:Quan necessites una operació costosa cara les companyies escorcollen automàticament i sistemàticament en els historials de salut iaprofiten qualsevol cosa per dir que els vas ocultar informació i fer-te foraTot això té el seu origen en les decisions de Richard Nixon, a partir de les quals els sistemes sanitaris van començar a estalviar per sobre de les necessitats dels malalts.Hillary Clinton va voler canviar això sobre la base del poder atorgat pel seu marit però les asseguradores van gastar més d'un milió i mig en lapropaganda de la por, parlant del perill de caure en un sistema socialista (o comunista) de control de la salut.En el 2003 diversos congressistes van aprovar una llei que permetia que els fàrmacs anessin prescrits per les asseguradores i això va encarir les prescripcions dels mateixos per als malalts. 14 dels congressistes que van aprovar la llei van ser a treballar en 2003 a farmacèutiques iasseguradores, el màxim impulsor deixo el congrés per un sou de 2 milions de *dolares en una empresa de salut.Molts nord-americans viatgen a Canada perquè els tractin allí. No obstant això la premsa americana parla que allí es triguen mesos en intervencions que no hi ha diners per a material car. Etc.En Anglaterra tota la sanitat és gratuïta i els *metges aconsegueixen bonificacions si aconsegueixen queels seus pacients baixin els nivells de colesterol, etc.Els índexs de salut són molt menors a EUA que a Anglaterra. La mortalitat infantil a EUA és més alta que en el Salvador.Sicko després parla dels sistemes de seguretat social i de protecció dels treballadors. Permisos de paternitat, ajudes a les mares amb voluntaris.Pensa que potser els impostos siguin molt cars en aquests països. Però tampocera el cas.
Michael Moore Torna a EEUU per mostrar el cas de pacients expulsats pels hospitals i portats en taxi a centres de caritat. Fins i tot deixant-los les polseres de reconeixement de l'hospital posades.Les persones que van ajudar a les torres bessones tractades com a herois en el 11s, bombers, *policies. Van emmalaltir la majoria per malalties respiratòries. Avui tenen problemes per pagarels seus tractaments i ningú s'encarrega d'ells.Michael Moore veient això i sabent que en Guantanamo els presoners tenen assistència gratuïta es porta a 3 herois del 11s malalts al fet que els cuidin en Guantanamo. Arriben però no els atenen i acaben a Cuba.Allí els herois són atesos pels metges cubans, gratuïtament. Cuba és un país que no solament cuida als seus malalts sinó que té milers demetges desplaçats en zones d'urgència mèdica, romanent allí durant mesos. També té un sistema de cura preventiva on visita a la gent sense motiu per detectar possibles malalties que després poden ser més greus. Tot això fa que Cuba tingui una de les poblacions amb més longevitat de la terra.El documental acaba amb un gir curiós. és un cop de *Michale Moore xocant.

aquesta pel·lícula ens parla sobrecom es viu en diferents països conforme a la cultura en la salut i que també ens explica d'una manera còmica sobre com podem o hem de prendre una mesura per prendre decisions sobre la salut en el nostre paísaquesta pel·lícula comença amb la història de persones nord-americanes que compten amb segur medic però que desgraciadament a causa del sistema nord-americà no els serveix de molta ajuda per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sicko
  • Sicko
  • sicko
  • sicko
  • Sicko
  • Sicko
  • Sicko
  • sicko

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS