sicko

Páginas: 5 (1038 palabras) Publicado: 18 de diciembre de 2014
1. Que es la carta d’Ottawa?
La carta d’Ottawa es un document internacional respecte a la promoció de la salut.
Garanteix el dret a gaudir d’una sèrie de serveis que serveixin per a tenir un alt nivell de salut tant físic com mental.
En la Carta d’Ottawa els requisits per la salut son: pa, vestit, educació, aliment, vivenda, economia estable, justícia social i igualtat.
Entre lesnecessitats bàsiques de l’esser humà son l’alimentació, habitatge, vestit, afecte, comunicació, educació, el treball, la seguretat i la llibertat.
2. Que vol dir OMS?
L'Organització Mundial de la Salut (OMS), és l'organisme de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) especialitzat a gestionar polítiques de prevenció, promoció i intervenció en salut a nivell mundial.
3. Treball necessitats fonamentals:Recull d’imatges que representin les necessitats fonamentals de les persones. Breu explicació de les repercussions que tenen per a la salut individual i pública. Exposició oral de les necessitats bàsiques.

Pa Vivenda

AlimentacióEconomia estable


Afecte i amor Comunicació
Educació Seguretat

Treball

Vestit


Llibertat




Les necessitats fonamentals, son les que e esmentat amb cada foto a la part de dalt. Siles tenim totes cobertes estem totalment sans tant en àmbit físic com en àmbit social, ja que tenim totes les necessitats fonamentals cobertes i representa que no ens falta res.
Si no tenim aquestes necessitats fonamentals poden repercutir de forma negativa sobre nosaltres , en el nostre estil de vida si consumim drogues, la violència, l’estrès, la conducció temerària, una mala alimentació..,També pot influir en els factors biològics per malalties genètiques, anomalies cromosòmiques,, , aquet factor pot produir diferents malalties i alteracions en l’estat de la salut. Uns altres factors en el qual també pot influir es en el sistema sanitari que nomes te repercussió en el àmbit individual( no social) i els factors ambientals que poden ser perjudicials i nocius per a la salut i es podenclassificar en:
- Físics: els UV, calor, soroll, la pressió atmosfèrica...
- Químics: els gasos per combustió, els compostos orgànics, metalls pesats..
- Biològics: virus, bactèries, algues, altres paràsits, que provoquen infeccions.







PEL·LICULA SICKO MICHAEL MORE
Els serveis basics de salut son iguals en tots els països?
Jo creia que si, que a tots els països els serveisbasics de salut eren mes o menys semblants, que no hi havia gaire diferencia d’uns a altres però m’equivocava.
Després de veure aquesta pel·lícula me adonat de que no en tots els països es el mateix, i no m’esperava de que fos així, que la gent no tingues dret a tractar la seva salut quan fos necessari.

Totes les persones que surten al vídeo després de gastar tots els seus diners ha millorat laseva qualitat de vida.
No ha millorat la vida de cap de les persones que surten al vídeo, ja que després de tenir situacions dolentes amb la seva salut han agut de gastar-se grans quantitats de diners en anar al metge, en medicaments, en tractaments, ...
Com Alan que te la ferida al genoll i com no te diners no pot anar al metge i sa de cosir ell mateix la ferida, o Rick que es va tallar la puntade dos dits i per re col·locar-se’ls nomes li feien pagant per un $12.000 i per l’altre $60.000, o en Larry i Dona Smith que necessitaven uns tractaments per les seves malalties de grans quantitats de diners que al principi podien pagar, però al cau del temps van deixar de poder i encara deurien quantitats de diners, que per no poder pagar els hi treuen la casa.
I en molts casos les situacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sicko
  • Sicko
  • sicko
  • sicko
  • Sicko
  • Sicko
  • Sicko
  • sicko

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS