Simbiogènesis - Lynn Margulis

Páginas: 5 (1100 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
Lynn Margulis

«Darwin era lamarckista»

















Isabel Mota Rodríguez
1r B Batxillerat
19/12/12
1. Fes una breu biografia de Lynn Margulis. Qui era, quins estudis va cursar, a què es deu la seva importància en el camp de la biologia i la ciència, etc.

Lynn Margulis (Bòston, 1938), professora del Departament de Geociències de la Universitat de Massachusetts, ambel doctorat "Honoris causa" que li acaba d'atorgar la nostra universitat, ja compta nou d'aquestes distincions. Si, a més a més, hi afegim els més de cent articles i més de vint llibres a la seva llista de producció escrita, podríem pensar que es tracta d'una venerable velleta, jubilada ja fa temps... Però té una força i empenta envejables, viatja i investiga sense descans; actualment, les seveslínies de recerca se centren en la teoria endosimbiòtica seriada (SET) de l'origen de les cèl·lules, en l'estudi dels tapissos microbians i en aspectes teòrics de la hipòtesi Gaia.
S'ha endinsat en qüestions tan clàssiques i alhora actuals com la descripció i l'origen de la vida, la classificació general dels éssers vius, el per què del sexe o l'autoorganització de l'ecosistema planetari. Però pelque ha estat més coneguda ha estat per la teoria de l'endosimbiosi com a explicació de l'origen de la cèl·lula eucariota, segons la qual podríem dir que tant els animals com les plantes, els fongs i els protoctistes hem sorgit tots per evolució a partir de l'associació o cooperació entre bacteris. Lynn va més enllà, però, i ara ens proposa que aquesta mena de processos, anomenats simbiogènesi, sónel motor principal de la creació de variació en l'evolució, més que no pas les mutacions a l'atzar.
Lynn és venerada i estimada per molts, com a mestra i revolucionària de la ciència, i rebutjada per altres, potser per la seva constant actitud provocadora i crítica. Sembla voler dir-nos que aquesta provocació és necessària per promoure la discussió i l'avenç de la ciència; no debades, el seudiscurs d'investidura duia per títol: "Els bacteris en l'origen de les espècies: mort del paradigma neodarwinista".
Unes poques hores abans de la seva investidura com a doctora "Honoris causa" per la Universitat de València, ens trobem amb ella al rebedor de l'hotel on s'allotja. De seguida que ens presentem, ens agafa pel braç amb decisió i ens convida (gairebé ens arrossega!) a prendre un cafè iseure amb ella mentre desdejuna. I així encetem la conversa, com si fos una tertúlia entre amics. A tots ens interessen molt els temes que anem a tractar, però Lynn és, sense cap mena de dubte, qui més s'apassiona.
















2. Activitats entrevista:


- Quin és, segons Lynn Margulis, el treball més important en els quals va treballar?

Segons Lynn Margulis el treballmés important en el quan va treballar va ser el descobriment de que els gens d’una cèl·lula no eres gens nus sinó organisms o bacteris dins la cèl·lula. Això li va donar peu a una recerca per datar i explicar aquest fenomen.

Va estudiar bacteris, ja que mi s’havia centrat en aquest tema, però abans es va treure un doctorat en genètica. El seu professor, Hans Ris, d’origen suís, li va mostrar unllibre amomenat The cell in development and heredity, escrit per un savi anomenat Edmund B. Webs, el qual va llegir-lo molts cops i del qual va treure molta informació.

Junt amb el seu professor van investigar el DNA dels bacteris i de les cèl·lules i un dia, estudiant una lamina de civada van veure un acid nucleic en el plastidi i es van dir :"de segur que començà com un cianobacteri, perquè laforma del DNA és exactament igual" I llavors es van adonar de l'estructura, que era identica a la del DNA d’una cèl·lula qualsevol. Però al moment en què se sap que aquests gens són d'origen bacterià els hi va obrir les portes a un altre món. Llavors van començar a estudiar bacteris, però no sabien quins i van pensar que aquí era on havien de relacionar la biologia cel·lular i la genètica amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SIMBIOGÉNESIS DE LYNN MARGULIS
  • Lynn margulis
  • lynn margulis
  • Lynn margulis teoría endosimbiótica
  • Teoría Endosimbiotica de Lynn Margulis
  • Biografia De Lynn Margulis
  • Teoria de la Endosimbiosis de Lynn Margulis
  • Teoría endosimbiótica de Lynn Margulis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS